Play

Maestro

Biografisch drama van en met Bradley Cooper (A Star Is Born) over het leven van componist en dirigent Leonard Bernstein. De film richt zich op de relatie tussen Bernstein en zijn vrouw Felicia, die vertolkt wordt door Carey Mulligan. Genomineerd voor 7 Oscars, onder meer voor beste film.

Laatste kans
Tijden & Tickets

Biografisch drama van en met Bradley Cooper (A Star Is Born) over het leven van componist en dirigent Leonard Bernstein. De film richt zich op de relatie tussen Bernstein en zijn vrouw Felicia, die wordt vertolkt door Carey Mulligan.

In MAESTRO zien we de maestro nauwelijks aan het werk in audities, repetities of concerten. De film richt zich vooral op het leven van de charismatische, gevierde dirigent en componist achter de schermen: de relatie met zijn echtgenote Felicia en zijn affaires met jonge mannen.

Felicia en Leonard trouwen en krijgen drie kinderen. Zij ontdekt echter al snel dat hij nog een ander leven heeft, maar accepteert dat. Bernstein zelf wordt verscheurd tussen zijn liefde voor mannen en de liefde voor zijn vrouw. Ook buiten zijn liefdesleven valt het hem zwaar keuzes te maken. In zijn eigen woorden, hij probeert alles tegelijkertijd te kunnen en te zijn.

MAESTRO is net zo goed Felicia’s verhaal. Via haar zien we hoe gemoedelijk en charmant Bernstein kon zijn, maar ook hoe zelfingenomen en harteloos. Felicia adoreert hem, hoe vernederend zijn escapades ook voor haar zijn.

De muziek van Bernstein is steeds aanwezig op de achtergrond, behalve wanneer de maestro op het podium klimt en de tweede symfonie van Mahler dirigeert. Dan zien we dat hij één was met zijn muziek en welke sterke emoties muziek kan oproepen. Bradley Cooper is behalve hoofdrolspeler ook coauteur, coproducent en regisseur van MAESTRO. Carey Mulligan speelt als Bernsteins vrouw Felicia haar beste rol tot nu toe en tilt de film naar een hoger niveau. (bw)

Bradley Cooper, VS, 2023, 129 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Carey Mulligan, Bradley Cooper, Matt Bomer, Vincenzo Amato, Greg Hildreth..