Praktische Informatie

Openingstijden

Lumière Cinema Restaurant Café

Maandag t/m donderdag: 12.00 – 00.00 uur
Vrijdag & zaterdag: 12.00 - 01.00 uur
Zondag: 10.00 – 00.00 uur

De keuken van Lumière Restaurant Café is geopend op:
Dinsdag: 17:00 – 21:30 uur
Woensdag & donderdag: 12.00 – 21.30 uur
Vrijdag & zaterdag: 12.00 - 21.30 uur
Zondag: 10.00 – 21.30 uur

NB: Op momenten dat de keuken gesloten is, kun je bij ons wel terecht voor een stukje vlaai, drankjes en borrelhapjes. Op zondagochtend serveren wij naast lunch & diner ook ontbijt tot 12:00 uur.

Openingstijden kassa

Maandag & dinsdag: 18.00 – 21.30 uur
Woensdag - zaterdag: 13.00 – 21.30 uur
Zondag: 10.30 – 21.30 uur

Telefonische bereikbaarheid via 043 - 321 40 80

Maandag & dinsdag: 12.00 uur – 17.00 uur & 18.00 uur – 22.00 uur
Woensdag t/m vrijdag: 12.00 uur – 22.00 uur
Zaterdag: 13.00 uur – 22.00 uur
Zondag: 12.00 – 22.00 uur

Parkeren

Bezoekadres

Lumière Cinema
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Google Maps

Parkeren

Kom je met de auto naar Lumière? Parkeer op de volgende nabijgelegen parkeerplaatsen:

 1. Q-Park Frontenpark, Frontensingel, 6219 PE Maastricht
 2. Sphinxterrein, Frontensingel, 6211 SC Maastricht
 3. Q-Park (Bassin), Maastrichter Grachtstraat 21
 4. P&R Maastricht Noord (gratis parkeren). Buslijn 10 rijdt vanaf hier ieder kwartier van en naar het centrum. Houd rekening met extra reistijd. Let op: de laatste bus vanuit het centrum vertrekt om 22.38 uur bij halte Boschstraat/Markt.

Invalidenparkeerplaatsen

De dichtstbijzijnde invalidenparkeerplaatsen vind je op het hierboven genoemde Sphinx-Terrein.

Tickets

Ticketprijzen

Regulier €11.50
Lumière passie €9
<16/student/CJP €8
Donderdagtarief * €8
Cultuurkaart €5
Cinevillepas 0 *

Op donderdag zijn alle filmtickets €8
* Niet geldig voor niet-reguliere voorstellingen, zoals besloten voorstellingen, speciale voorpremières, retrospectieven, filmmarathons, 3D-voorstellingen en enkele festivals en andere evenementen.

Toeslagen / kortingen

Lange films (>150 min) + € 1,-
Korte films (<60 min) - € 1,-

Kinderfilms alle tickets €6

Kindjes jonger dan 3 jaar mogen gratis op schoot. Liever een eigen stoel om op te zitten? Dan wordt het kortingstarief van €6 gehanteerd. Voor kinderen vanaf 3 jaar dient altijd een filmticket aangeschaft te worden.

Bioscoopbon

Zowel de Nationale Bioscoopbon (ook online inwisselbaar) als de MaDiWoDo-bon zijn bij ons te besteden (niet online inwisselbaar). Let op: kaarten met de naam Bioscoop Cadeau Card en BioscoopCadeau zijn niet geldig in Lumière.

De Lumière Passie

Zonder passie kan het leven knap saai zijn. Daar hebben we bij Lumière iets op gevonden. Met een Lumière Passie krijg je voor € 20,- niet alleen € 2,50 korting op een regulier filmticket, je krijgt ook een jaar lang toegang tot exclusieve aanbiedingen en filmevents. Daarnaast steun je Lumière met jouw passie, zodat wij vervolgens de meest bijzondere, spraakmakende en onvergetelijke films aan jou kunnen presenteren. Meer info over de Lumière Passie?

Heb je vragen over de Lumière passie of wil je je abonnement opzeggen? Mail dan naar passie@lumiere.nl

Cadeaubonnen

Lumière als uitje cadeau doen? Wij verkopen cadeaubonnen voor de film, filmartikelen, het filmontbijt én voor het restaurant. Klik hier voor meer info.

Cineville

Ook bij Lumiere ga je met Cineville onbeperkt naar de film voor € 22,50,- per maand.* Onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 18,50. De Cinevillepas is geldig in meer dan veertig filmtheaters en bioscopen door heel Nederland. Ook geeft de Cinevillepas toegang tot een heleboel filmfestivals, zoals Imagine, Holland Animation Film Festival, Go Short en Movies that Matter.

Je bestelt je pas via Cineville. De tijdelijke pas die je per mail ontvangt is direct geldig, zodat je dezelfde dag nog naar de film kan. Je echte pas krijg je vervolgens binnen twee weken thuis gestuurd. Een pas cadeau doen aan een ander kan natuurlijk ook. Je bestelt je pas altijd voor in elk geval 4 maanden, daarna is 'ie per maand opzegbaar.

* Niet geldig voor sommige niet-reguliere voorstellingen, zoals besloten voorstellingen, speciale voorpremières, retrospectieven, filmmarathons, 3D-voorstellingen en enkele festivals en andere evenementen.

Picl — kijk Lumièrefilms vanuit je woonkamer

Picl geeft je thuis toegang tot films die je normaal bij Lumière op het grote doek kunt bekijken. Door films via Picl te bekijken steun je Lumière, want het aankoopbedrag gaat gedeeltelijk naar het filmtheater.

Hoe werkt het?

1. Ga naar www.picl.nl
2. Kies een film
3. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay) of maak eerst een account
4. Start de film, die 48 uur te bekijken is

Kom je er niet helemaal uit? Op deze pagina vind je waarschijnlijk antwoord op je vraag.

De Picl streamingapp
Heb je een televisie met Chromecast, Apple TV of AirPlay? Vanaf nu stream je Picl-films nog makkelijker naar je televisie. De app is beschikbaar in App Store (Apple) of Google Play Store. Lees hier meer.

Voor Belgische bezoekers:
Woon je in België en wil je thuis van ons filmprogramma genieten? Picl is sinds kort ook beschikbaar in België! Met het kijken van een film via picl.be steun je een van de vijf deelnemende theaters uit België.

Mindervaliden

Lumière is rolstoeltoegankelijk en biedt assistentie aan bezoekers met verminderde mobiliteit of een functiebeperking. De rolstoelplaatsen in onze filmzalen zijn beperkt. Daarom vragen we je ons over je filmbezoek te informeren via 043 - 321 40 80 en kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

 • In al onze zalen is beperkt plaats voor bezoekers in een rolstoel.
 • In ons gebouw is een lift aanwezig.
 • We beschikken over een invalidentoilet.
 • Er is geen ringleiding aanwezig in onze filmzalen.
 • Er zijn geen parkeerplaatsen voor mindervaliden. Vanzelfsprekend kun je wel voor onze ingang worden afgezet/opgehaald. Er zijn mindervaliden parkeerplaatsen aanwezig op Parking Sphinxterrein.

Educatie

Een educatieve filmvoorstelling organiseren voor leerlingen in het primair of voorgezet onderwijs? Neem vrijblijvend contact op met Yves Eijck - Coördinator Filmeducatie & Mediawijsheid via educatie@lumiere.nl en bespreek samen de mogelijkheden. Meer info over filmeducatie in Lumière vind je hier.

Adverteren

Het is niet mogelijk om een reclamedia of -video te vertonen in onze filmzalen. Het is wel mogelijk een poster op te hangen of een flyer neer te leggen bij de daarvoor bestemde plekken bij de entree.

Contact

T: 043 – 321 40 80
E: info@lumiere.nl

Bezoekadres

Lumière Cinema Restaurant Café
Bassin 88
6211 AK Maastricht

Postadres

Postbus 875
6200 AW Maastricht

Huisregels

Om de filmvoorstelling zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal huisregels:

 • Na de starttijd van de film, zoals die op onze website te vinden is, worden er geen tickets meer voor de desbetreffende film verkocht.
 • De zalen gaan 15 minuten voor de film begint open. Let op de tijd; na aanvang van de film sluiten onze zaaldeuren automatisch en is er geen toegang meer tot de filmzaal.
 • Het is niet toegestaan te eten in de zalen, gezien de geluidshinder die het zomaar met zich mee zou kunnen brengen.
 • Ook vragen wij je je mobiele telefoon niet te gebruiken tijdens de voorstelling.

Lumière Cinema houdt zich aan de landelijk gelden afspraken rondom de kijkwijzer. Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16 - ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Bij films met de overige leeftijdgrenzen worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.

Lumière als Culturele ANBI

Lumière Cinema is door de belastingdienst aangewezen als Culturele ANBI, ofwel Algemeen Nut Beogende Instelling met een culturele missie. Meer informatie over ANBI kunt u onder andere vinden op de site van de belastingdienst.

Deze status biedt u als particulier de mogelijkheid om giften en (periodieke) schenkingen met uw inkomstenbelasting te verrekenen. Maar ook met uw bedrijf kunt u Lumière tegen uiterst gunstige fiscale voorwaarden ondersteunen: uw gift is aftrekbaar van de vennootschapsbelasting die uw bedrijf betaalt. Nb: vanaf 2012 zijn de fiscale regels voor schenkingen aan culturele instellingen verruimd. Lumière maakt deel uit van het selecte clubje waarvoor deze optimale regelgeving geldt. Wilt u weten hoe u een schenking aan ons filmtheater kunt doen, neem dan contact op met zakelijk directeur Aerd de Boode: aerd.de.boode@lumiere.nl.

Vanwege de ANBI status dient Lumière bepaalde bedrijfsgegevens te publiceren, zoals:

Standaardformulier
Jaarrekening cinema 2022
Activiteitenverslag 2022

Deze documenten kunt u ook vinden op http://www.anbi-portaal.nl/lumiere-cinema

Missie

De missie van Lumière luidt als volgt: Lumière levert een significante bijdrage aan de optimalisering van het culturele klimaat in Maastricht en in de regio, in het bijzonder waar het gaat om de vertoning en beleving van audiovisuele producten met bijzondere cinematografische betekenis. Om de missie te verwezenlijken wil Lumière (visie) zich binnen het circuit van filmtheaters onderscheiden op het vlak van programmering en kwaliteit, teneinde een totaalconcept op het gebied van filmbeleving te ontwikkelen. Lumière wil een Euregionaal centrum voor beeldcultuur zijn.

Hoofddoelstellingen: het vertonen van cinematografisch waardevol materiaal voor een grote en groeiende clientèle in stad en regio en het actief participeren in het faciliteren van productieactiviteiten, in de ruimste zin van het woord, op dit terrein.