Praktische Informatie

Openingstijden

Lumière Restaurant Café

Ma - zo: 11:00–01:00 uur 

Let op: op maandag 22 en maandag 29 januari zijn we pas om 12:00 uur open.

Kassa Lumière Cinema

Ma, di: 17:00-22:00 uur 
Wo, do, vr: 13:00–22:00 uur 
Za, zo: 11:00–22:00 uur

Telefonische bereikbaarheid 

via 043 - 321 40 80
Ma-  vr: 13:00–22:00 uur 
Za, zo: 11:00–22:00 uur

Adres & Parkeren

Bezoekadres

Lumière Cinema
Bassin 88
6211 AK Maastricht

Parkeren

Het is helaas niet mogelijk om te parkeren op ons terrein. Kom je met de auto, dan kun je terecht op de volgende nabijgelegen parkeerplaatsen: 

1: Parkeerplaats Sphinx-Terrein, Frontensingel, 6211 Maastricht
2: Q-Park (Bassin), Maastrichter Grachtstraat 21

Er zijn twee invalidenparkeerplaatsen beschikbaar op het Sphinxcour (het pleintje voor het Eiffelgebouw tegenover het Bassin). Meer informatie voor mindervaliden vind je onder het kopje mindervaliden.

Ticketverkoop

Ticketprijzen

Regulier: € 9,50
65+: € 8,50
Lumièrepas: € 7,50
<16 / Student / CJP: € 6,50
Cultuurkaart: € 5,00
Cinevillepas: € 0,00*

Op donderdag zijn alle filmtickets €6,50
* Niet geldig voor niet-reguliere voorstellingen, zoals besloten voorstellingen, speciale voorpremières, retrospectieven, filmmarathons, 3D-voorstellingen en enkele festivals en andere evenementen. 

Toeslagen / kortingen

Lange films (>150 min): + €1,00
Korte films (<60 min): - €1,00

Kinderfilms

<16 / student / CJP: € 5,00
Alle overige tickets: € 1,00 korting

Bioscoopbon

Zowel de Nationale Bioscoopbon als de MaDiWoDo-bon zijn bij ons te besteden.
Let op: kaarten met de naam Bioscoop Cadeau Card en BioscoopCadeau zijn niet geldig in Lumière.

E-tickets & reserveren

Filmtickets kunnen ook online worden gekocht. Deze tickets kunnen worden betaald via iDEAL en vervolgens thuis worden geprint of gedownload op de smartphone. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Het reserveren van kaarten is ook mogelijk, zij het uitsluitend telefonisch via 043 – 321 40 80. Gereserveerde tickets dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de film te worden afgehaald aan de kassa.

Cadeaubonnnen

Lumière cadeau doen? Aan onze kassa verkopen wij cadeaubonnen voor de film, het filmontbijt én voor het restaurant, voor €5, €10 en €20. Natuurlijk zijn deze bonnen ook met elkaar te combineren. Helaas verkopen we (nog) geen cadeaubonnen online.

Lumière filmbonnen zijn ook te koop bij het VVV-kantoor.

Mindervaliden

Lumiere Cinema biedt assistentie aan bezoekers met verminderde mobiliteit of een functiebeperking. Kom je met en rolstoel? Dan raden wij aan Lumière Cinema van tevoren te informeren via 043 - 321 40 80.

  • In al onze zalen is beperkt plaats voor bezoekers in een rolstoel
  • In ons gebouw is een lift aanwezig
  • We beschikken over een invalidentoilet
  • Er zijn twee invalidenparkeerplaatsen beschikbaar op de Sphinxcour (het pleintje voor het Eiffelgebouw - tegenover het Bassin)

Lumière als Culturele ANBI

Lumière Cinema is door de belastingdienst aangewezen als Culturele ANBI, ofwel Algemeen Nut Beogende Instelling met een culturele missie. Meer informatie over ANBI kunt u onder andere vinden op de site van de belastingdienst.

Deze status biedt u als particulier de mogelijkheid om giften en (periodieke) schenkingen met uw inkomstenbelasting te verrekenen. Maar ook met uw bedrijf kunt u Lumière tegen uiterst gunstige fiscale voorwaarden ondersteunen: uw gift is aftrekbaar van de vennootschapsbelasting die uw bedrijf betaalt. Nb: vanaf 2012 zijn de fiscale regels voor schenkingen aan culturele instellingen verruimd. Lumière maakt deel uit van het selecte clubje waarvoor deze optimale regelgeving geldt. Wilt u weten hoe u een schenking aan ons filmtheater kunt doen, neem dan contact op met zakelijk directeur Nico Haenen: nico.haenen@lumiere.nl

Vanwege de ANBI status dient Lumière bepaalde bedrijfsgegevens te publiceren. Deze documenten kunt u vinden op http://www.anbi-portaal.nl/lumiere-cinema

Missie

De missie van Lumière luidt als volgt: Lumière levert een significante bijdrage aan de optimalisering van het culturele klimaat in Maastricht en in de regio, in het bijzonder waar het gaat om de vertoning en beleving van audiovisuele producten met bijzondere cinematografische betekenis. Om de missie te verwezenlijken wil Lumière (visie) zich binnen het circuit van filmtheaters onderscheiden op het vlak van programmering en kwaliteit, teneinde een totaalconcept op het gebied van filmbeleving te ontwikkelen. Lumière wil een Euregionaal centrum voor beeldcultuur zijn.

Hoofddoelstellingen: het vertonen van cinematografisch waardevol materiaal voor een grote en groeiende clientèle in stad en regio en het actief participeren in het faciliteren van productieactiviteiten, in de ruimste zin van het woord, op dit terrein.

Cineville

Ook bij Lumiere ga je met de Cinevillepas zo vaak als je wil naar de film. Voor € 19,95 per maand krijg je onbeperkt toegang tot al onze reguliere films, voorpremières en sneak previews. De Cinevillepas is geldig in meer dan veertig filmtheaters en bioscopen door heel Nederland. Ook geeft de Cinevillepas toegang tot een heleboel filmfestivals, zoals Imagine, Holland Animation Film Festival, Go Short en Movies that Matter.

Je bestelt je pas via Cineville. De tijdelijke pas die je per mail ontvangt is direct geldig, zodat je dezelfde dag nog naar de film kan. Je echte pas krijg je vervolgens binnen twee weken thuis gestuurd. Een pas cadeau doen aan een ander kan natuurlijk ook. Je bestelt je pas altijd voor in elk geval 4 maanden, daarna is 'ie per maand opzegbaar.

Over Cineville

Cineville is een filmplatform met een website en een pas voor ongelimiteerd filmbezoek. Met de Cinevillepas krijg je gratis toegang tot alle films in meer dan veertig filmtheaters en bioscopen door heel Nederland, voor maar €19,95 per maand.

Cine Ad 1004 1515425290

Huisregels

Om de filmvoorstelling zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal huisregels:

  • Na de starttijd van de film, zoals die op onze website te vinden is, worden er geen tickets meer voor de desbetreffende film verkocht.
  • De zalen gaan 10 tot 15 minuten voor de film begint open. Zo kun je al rustig een plekje uitzoeken. Let op de tijd. De zaaldeuren sluiten uiterlijk vijf minuten na aanvang. 
  • Het is niet toegestaan te eten in de zalen, gezien de geluidshinder die het zomaar met zich mee zou kunnen brengen.
  • Ook vragen wij je je mobiele telefoon niet te gebruiken tijdens de voorstelling.

Lumière Cinema houdt zich aan de landelijk gelden afspraken rondom de kijkwijzer. Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16 - ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Bij films met de overige leeftijdgrenzen worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.

Contact

T: 043 – 321 40 80
E: info@lumiere.nl

Bezoekadres

Lumière Cinema Restaurant Café
Bassin 88
6211 AK Maastricht

Postadres

Postbus 875
6200 AW Maastricht