Praktische Informatie

Een veilig bezoek aan Lumière

Om je bioscoopbezoek zo prettig en veilig mogelijk te maken, hanteren we de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Filmtickets zijn alleen online te koop.
 • Is de film al begonnen? Dan kunnen we je helaas niet meer toelaten. Onze filmzaal opent 15 min. voordat de film start.
 • Bij binnenkomst moeten bezoekers een geldig coronatoegangsbewijs in combinatie met een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien. Het coronatoegangsbewijs geldt vanaf 13 jaar. Zonder coronatoegangsbewijs kunnen we je geen toegang verlenen.
 • We houden overal 1,5 meter afstand.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht. Hij mag af wanneer je plaats neemt.
 • Blijf thuis bij klachten.

Filmvoorstelling geannuleerd?
Heb je een ticket geboekt voor een voorstelling die op zondag 28, maandag 29, dinsdag 30 of woensdag 1 december start na 15:00 uur? Dan ontvang je zo snel mogelijk bericht per mail, je tickets zijn teruggeboekt (het bedrag verschijnt binnen drie werkdagen op je rekening). Filmspecials die geannuleerd zijn, zullen we zoveel mogelijk verplaatsen naar een andere datum of tijd.

Coronatoegangsbewijs

We zijn verplicht om bezoekers (van 13 jaar en ouder) te controleren met de CoronaCheck app, zowel in de horeca als in de cinema.

Alles over de toegangscheck in Lumière op een rijtje:

 • Naast de CoronaCheck app, is ook het gele boekje of een papieren coronabewijs geldig. Wanneer je geen vaccinatie- of herstelbewijs in de CoronaCheck-app hebt staan, kun je een gratis test boeken via www.testenvoortoegang.org
 • Zet voor je vertrek naar Lumière de QR-code in je CoronaCheck-app om vertraging aan de ingang te voorkomen.
 • Vergeet ook niet je ID mee te nemen.
 • De toegangscheck geldt voor heel Lumière, zowel voor het filmprogramma als voor onze horeca en verhuuractiviteiten.
 • Aan de ingang of in het restaurant word je gevraagd je coronatoegangsbewijs (middels de CoronaCheckApp of papieren coronatoegangsbewijs) en je ID te laten zien.
 • Zonder coronatoegangsbewijs kunnen we je geen toegang verlenen. Mocht je niet in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs of klachten hebben op de dag van de voorstelling, dan is het mogelijk om je kaarten te retourneren (telefonisch of via info@lumiere.nl met het bestelnummer van jouw e-tickets o.v.v. ‘E-tickets retour’) zolang het programma nog niet heeft plaatsgevonden.

Regel hier je Coronatoegangsbewijs:

We hopen op je begrip en wensen je alvast veel plezier tijdens je bezoek aan Lumière!

Openingstijden

Lumière Cinema Restaurant Cafè

Maandag - vrijdag 11.00-17.00 uur
Zaterdag & zondag 10.00-17.00 uur

Openingstijden kassa

Woensdag - zondag: 11.30 – 15.30 uur

Telefonische bereikbaarheid via 043 - 321 40 80

Cinema: woensdag - zondag: 11.30 – 15.30 uur
Restaurant: maandag - zondag: 11.00-17.00 uur

Adres & Parkeren

Bezoekadres

Lumière Cinema
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Google Maps

Parkeren

Kom je met de auto naar Lumière? Parkeer op de volgende nabijgelegen parkeerplaatsen:

 1. Q-Park Frontenpark, Frontensingel, 6219 PE Maastricht
 2. Sphinxterrein, Frontensingel, 6211 SC Maastricht
 3. Q-Park (Bassin), Maastrichter Grachtstraat 21
 4. P&R Maastricht Noord (gratis parkeren). Buslijn 10 rijdt vanaf hier ieder kwartier van en naar het centrum. Houd rekening met extra reistijd. Let op: de laatste bus vanuit het centrum vertrekt om 22.38 uur bij halte Boschstraat/Markt.

Invalidenparkeerplaatsen

De dichtstbijzijnde invalidenparkeerplaatsen vind je op het hierboven genoemde Sphinx-Terrein.

Parkeerkorting Sphinx-Terrein

's Avonds voordeliger parkeren op het Sphinxterrein met de Parkeer Voordeelkaart à €2,-

Ga je naar de film en/of kom je een hapje eten? Parkeer dan met korting op het Sphinx-Terrein. De Parkeer Voordeelkaart is elke dag geldig tussen 18:00 en 01:00 uur. Je koopt de kaart à €2,00 aan onze kassa op vertoon van je inrijkaart in combinatie met een geldig filmticket of je horecabon. Let op: de parkeerkaart is aan de kassa verkrijgbaar tot 21.30 uur.

Met de Parkeer Voordeelkaart parkeer je voor €1,00 per uur i.p.v. €2,22 per uur. Zo betaal je voor 4 uur parkeren €6,00 (incl. deze voordeelkaart) ipv €8,88. Naarmate je langer parkeert, neemt je voordeel toe.

Hoe werkt het?
Stap 1: Parkeer je auto op het Sphinx-Terrein (Frontensingel) en neem je inrijkaart mee naar de kassa.
Stap 2: Op vertoon van je inrijkaart in combinatie met een geldige filmticket of horecabon koop je aan de kassa een Parkeer Voordeelkaart.
Stap 3: Tijdens je vertrek voer je bij de betaalautomaat eerst je voordeelkaart en dan je inrijkaart in.
Stap 4: De betaalautomaat verrekent automatisch je korting.

Tickets

Ticketprijzen

Regulier € 9,80
65+ € 8,80
Lumière passie € 7,80
<16/ student/ CJP € 6,50
Cultuurkaart € 5
Cinevillepas 0 *

Op donderdag zijn alle filmtickets € 6,80
* Niet geldig voor niet-reguliere voorstellingen, zoals besloten voorstellingen, speciale voorpremières, retrospectieven, filmmarathons, 3D-voorstellingen en enkele festivals en andere evenementen.

Toeslagen / kortingen

Lange
films (>150 min)
+ € 1,-
Korte
films (<60 min)
- € 1,-

Kinderfilms

Alle tickets = €5,-

Kindjes jonger dan 3 jaar mogen gratis op schoot. Liever een eigen stoel om op te zitten? Dan wordt het kortingstarief van € 5,- gehanteerd. Voor kinderen vanaf 3 jaar dient altijd een filmticket (vanzelfsprekend mét korting) aangeschaft te worden.

Bioscoopbon

Zowel de Nationale Bioscoopbon als de MaDiWoDo-bon zijn bij ons te besteden (ook online inwisselbaar). Let op: kaarten met de naam Bioscoop Cadeau Card en BioscoopCadeau zijn niet geldig in Lumière.

Educatie

Een educatieve filmvoorstelling organiseren voor leerlingen in het primair of voorgezet onderwijs? Neem vrijblijvend contact op met Yves Eijck - Coördinator Filmeducatie & Mediawijsheid via educatie@lumiere.nl en bespreek samen de mogelijkheden.

De Lumière passie

Zonder passie kan het leven knap saai zijn. Daar hebben we bij Lumière iets op gevonden. Met een Lumière passie krijg je voor € 20,- niet alleen € 2,- korting op een regulier filmticket, je krijgt ook een jaar lang toegang tot exclusieve aanbiedingen en filmevents. Daarnaast steun je Lumière met jouw passie, zodat wij vervolgens de meest bijzondere, spraakmakende en onvergetelijke films aan jou kunnen presenteren. Meer info over de Lumière passie?

Cadeaubonnen

Lumière cadeau doen? Wij verkopen cadeaubonnen voor de film, filmartikelen, het filmontbijt én voor het restaurant. Klik hier voor meer info.

Huisregels

Om de filmvoorstelling zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal huisregels:

 • Na de starttijd van de film, zoals die op onze website te vinden is, worden er geen tickets meer voor de desbetreffende film verkocht.
 • De zalen gaan 15 minuten voor de film begint open. Zo kun je al rustig een plekje uitzoeken. Let op de tijd; na aanvang van de film sluiten onze zaaldeuren automatisch en word je niet meer toegelaten tot de zaal.
 • Het is niet toegestaan te eten in de zalen, gezien de geluidshinder die het zomaar met zich mee zou kunnen brengen.
 • Ook vragen wij je je mobiele telefoon niet te gebruiken tijdens de voorstelling.

Lumière Cinema houdt zich aan de landelijk gelden afspraken rondom de kijkwijzer. Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16 - ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Bij films met de overige leeftijdgrenzen worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.

Mindervaliden

Lumière is rolstoeltoegankelijk en biedt assistentie aan bezoekers met verminderde mobiliteit of een functiebeperking. De rolstoelplaatsen in onze filmzalen zijn beperkt. Daarom raden wij aan ons van tevoren te informeren via 043 - 321 40 80 en kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

 • In al onze zalen is beperkt plaats voor bezoekers in een rolstoel
 • In ons gebouw is een lift aanwezig
 • We beschikken over een invalidentoilet
 • Er is geen ringleiding aanwezig in onze filmzalen.
 • Er zijn geen parkeerplaatsen voor mindervaliden. Vanzelfsprekend kunt u wel voor onze ingang worden afgezet/opgehaald. Er zijn mindervaliden parkeerplaatsen aanwezig op Parking Sphinxterrein.

Cineville

Ook bij Lumiere ga je met de Cinevillepas onbeperkt naar de film voor € 21,- per maand.* Onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 17,50. De Cinevillepas is geldig in meer dan veertig filmtheaters en bioscopen door heel Nederland. Ook geeft de Cinevillepas toegang tot een heleboel filmfestivals, zoals Imagine, Holland Animation Film Festival, Go Short en Movies that Matter.

Je bestelt je pas via Cineville. De tijdelijke pas die je per mail ontvangt is direct geldig, zodat je dezelfde dag nog naar de film kan. Je echte pas krijg je vervolgens binnen twee weken thuis gestuurd. Een pas cadeau doen aan een ander kan natuurlijk ook. Je bestelt je pas altijd voor in elk geval 4 maanden, daarna is 'ie per maand opzegbaar.

* Niet geldig voor niet-reguliere voorstellingen, zoals besloten voorstellingen, speciale voorpremières, retrospectieven, filmmarathons, 3D-voorstellingen en enkele festivals en andere evenementen.

Over Cineville

Cineville is een filmplatform met een website en een pas voor ongelimiteerd filmbezoek. Met de Cinevillepas krijg je gratis toegang tot filmvertoningen in meer dan veertig filmtheaters en bioscopen door heel Nederland.

Met je Cinevillepas onderhoud je trouwens niet alleen jouw filmverslaving, je steunt er ook filmmakers en onafhankelijke filmtheaters mee. Want 90% van jouw bijdrage gaat naar hen. Zo voedt de filmwereld ons en voeden wij samen de filmwereld.

Cineville Goeie Films 16 9 still 4 6149f86a30db8

Lumière als Culturele ANBI

Lumière Cinema is door de belastingdienst aangewezen als Culturele ANBI, ofwel Algemeen Nut Beogende Instelling met een culturele missie. Meer informatie over ANBI kunt u onder andere vinden op de site van de belastingdienst.

Deze status biedt u als particulier de mogelijkheid om giften en (periodieke) schenkingen met uw inkomstenbelasting te verrekenen. Maar ook met uw bedrijf kunt u Lumière tegen uiterst gunstige fiscale voorwaarden ondersteunen: uw gift is aftrekbaar van de vennootschapsbelasting die uw bedrijf betaalt. Nb: vanaf 2012 zijn de fiscale regels voor schenkingen aan culturele instellingen verruimd. Lumière maakt deel uit van het selecte clubje waarvoor deze optimale regelgeving geldt. Wilt u weten hoe u een schenking aan ons filmtheater kunt doen, neem dan contact op met zakelijk directeur Nico Haenen: nico.haenen@lumiere.nl

Vanwege de ANBI status dient Lumière bepaalde bedrijfsgegevens te publiceren. Deze documenten kunt u vinden op http://www.anbi-portaal.nl/lumiere-cinema

Missie

De missie van Lumière luidt als volgt: Lumière levert een significante bijdrage aan de optimalisering van het culturele klimaat in Maastricht en in de regio, in het bijzonder waar het gaat om de vertoning en beleving van audiovisuele producten met bijzondere cinematografische betekenis. Om de missie te verwezenlijken wil Lumière (visie) zich binnen het circuit van filmtheaters onderscheiden op het vlak van programmering en kwaliteit, teneinde een totaalconcept op het gebied van filmbeleving te ontwikkelen. Lumière wil een Euregionaal centrum voor beeldcultuur zijn.

Hoofddoelstellingen: het vertonen van cinematografisch waardevol materiaal voor een grote en groeiende clientèle in stad en regio en het actief participeren in het faciliteren van productieactiviteiten, in de ruimste zin van het woord, op dit terrein.

Privacy Statement

Uw privacy is belangrijk voor Lumière. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen en ervoor te zorgen dat de persoonlijke informatie die u aan ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Middels ons privacy statement laten we zien welke persoonsgegevens wij verzamelen en wat we met deze gegevens doen.  

Persoonsgegevens
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, is het noodzakelijk dat wij uw persoonsgegevens verwerken. De aard van deze gegevens is afhankelijk van de dienst en/of service die u bij ons afneemt. De persoonsgegevens die worden verzameld, worden verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving.

Met welk doel verzamelen wij uw gegevens?
Lumière verzamelt persoonsgegevens van kaartkopers, pashouders, bezoekers van Lumière’s website en van lezers van de nieuwsbrief voor de volgende doeleinden:

 • Voor het verzenden van aangekochte tickets
 • Voor de verwerking van uw (eventuele) pashouderschap
 • Om het mogelijk te maken een profiel aan te maken op onze website
 • Om u te informeren over praktische zaken rondom een voorstelling/evenement (als u hiervoor toegangskaarten heeft gekocht)
 • Om met u in contact te kunnen treden en te reageren op door u gestelde vragen
 • Om de nieuwsbrief van Lumière toe te kunnen sturen aan lezers die zich daarvoor hebben aangemeld
 • Voor het verbeteren van onze website en onze dienstverlening
 • Voor het analyseren van activiteiten van onze bezoekers met behulp van analyseprogramma’s voor beleidsdoeleinden
 • Voor het kunnen verrichten van marktonderzoek en onderzoek naar onze dienstverlening
 • Om uitvoering te kunnen geven aan eventueel op Lumière van toepassing zijnde wettelijke verplichtingen

E-mail / Nieuwsbrief
Via een speciaal aanmeldformulier op de website van Lumière kunt u zich aanmelden voor de (digitale) nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief wordt elke week verstuurd om u op de hoogte te houden van de wekelijks uitgebrachte premièrefilms, het weekprogramma en speciale evenementen. Bij de e-mails die wij sturen worden gegevens opgeslagen in ons mailingsysteem, die vertellen of u de e-mail hebt ontvangen, hebt geopend en op welke link(s) u heeft geklikt. Dit doen wij om onze mailings te verbeteren en het aanbod beter af te stemmen op voorkeuren van de ontvangers.

Afmelden nieuwsbrief
Via een afmeldlink onderaan de mail wordt u te allen tijde de mogelijkheid geboden u uit te schrijven voor onze nieuwsbrief (“opt-out”). U kunt ook een brief of e-mail (info@lumière.nl) naar onze klantenservice sturen. Uw afmelding wordt zo snel mogelijk verwerkt. Indien u ervoor kiest gebruik te maken van de opt-out mogelijkheid, ontvangt u van Lumière geen e-mails, anders dan e-mails die betrekking hebben op de voorstelling waarvoor u kaarten heeft gekocht (wijziging van aanvangstijd of zaal, afgelasting, informatie over uw bezoek, etc.).

Cookies, Google Analytics
Om de behoeften van onze gebruikers beter te begrijpen en om deze website te optimaliseren, gebruikt Lumière cookies om webstatistieken te verzamelen (Google Analytics).

Cookies zijn kleine tekstbestanden die bepaalde gegevens bevatten die door uw browser worden opgeslagen op de harde schijf van uw computer. Het beleid dat Lumière hanteert omtrent cookies vindt u in ons cookiebeleid. Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies. U kunt uzelf afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Hoe worden mijn gegevens bewaard?
De persoonsgegevens worden opgeslagen op beveiligde servers en niet aan derden ter beschikking gesteld. Overeenkomsten met betrekking tot uw gegevens worden altijd schriftelijk aangegaan met partijen die bevestigen dat zij zich aan de geldende wettelijke bepalingen zullen houden middels een verwerkersovereenkomst.

Bewaartermijn
Lumière bewaart uw gegevens zolang deze actueel blijven voor het doel, of daarmee niet onverenigbare doelen, waartoe wij uw gegevens hebben verzameld. Persoonsgegevens van pashouders bewaren we zolang er diensten bij ons worden afgenomen en daarna niet langer dan 5 jaar. De gegevens van kaartkopers via de website worden opgeslagen in ons kaartverkoopsysteem voor een periode van 2 jaar.

Hoe zijn mijn gegevens beveiligd?
Lumière heeft technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen getroffen om de gegevens waarover zij beschikt te beschermen tegen onopzettelijke of moedwillige manipulatie, verlies, vernietiging en/of tegen inzage door onbevoegden.

Kan Lumière deze Privacy Policy wijzigen?
Ja, Lumière behoudt zich het recht voor dit privacy statement te wijzigen. Via deze website wordt het actueel geldende privacy statement weergegeven.

Inzage / wijziging gegevens
U heeft uiteraard recht op inzage in uw persoonsgegevens en het recht om correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens op te vragen.

Contact
Voor vragen over het privacybeleid van Lumière en in verband met de verwerking van uw gegevens door Lumière, kunt u zich richten tot:

Lumière Cinema Restaurant Café
t.a.v. Hortense Brounts
Bassin 88
6211 AK Maastricht
hortense.brounts@lumiere.nl

Adverteren

Voorheen was het mogelijk om voorafgaand aan een filmvertoning een dia-reclames te vertonen. Helaas biedt Lumière deze advertentiemogelijkheid niet meer aan. Toch nog adverteren bij Lumière? Het is mogelijk een poster op te hangen of een flyer neer te leggen bij de daarvoor bestemde plekken bij de entree.

Contact

T: 043 – 321 40 80
E: info@lumiere.nl

Bezoekadres

Lumière Cinema Restaurant Café
Bassin 88
6211 AK Maastricht

Postadres

Postbus 875
6200 AW Maastricht