Lumière LAB

Expertisecentrum voor filmeducatie, mediawijsheid en beeldgeletterdheid.

Welkom bij Lumière LAB, het regionale expertisecentrum voor filmeducatie, mediawijsheid en beeldgeletterdheid. Bij Lumière LAB ontdekken kinderen, jongeren en leerlingen de magie en de mogelijkheden van film en worden (aankomende) onderwijsprofessionals wegwijs gemaakt in het steeds veranderende medialandschap

In de verschillende LAB-programma’s maken we kinderen en jongeren bewust van de invloed van media op hun dagelijks leven. Vaak wordt de nadruk gelegd op de negatieve kanten van media en technologische ontwikkelingen. Bij Lumière zien we dit anders. Wij zien vooral mogelijkheden en kiezen voor een positieve invalshoek. We vertellen over toveren met licht, beeld en geluid, het verhaal van filmmagie. In Lumière LAB leren kinderen en jongeren anders kijken naar film, maken ze zelf beeldverhalen en ontdekken ze hoe je beeldtaal kunt inzetten. Met deze film- en mediavaardigheden krijgen kinderen en jongeren zelf de regie over hun mediagebruik.

Bekijk onze programma's voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en (aankomende) docenten. Meer weten over onze schoolvoorstellingen, de programma’s van Lumière LAB of gezamenlijk een programma op maat samenstellen? Neem vrijblijvend contact op met Yves Eijck, Coördinator Filmeducatie & Mediawijsheid, via educatie@lumiere.nl.

Primair onderwijs

Meer informatie

Online kijk- en doetips: groep 1 t/m 8

Meer informatie

Voortgezet onderwijs & MBO

Meer informatie

Online kijk- en doetips: Voortgezet onderwijs

Meer informatie

Docenten & docenten in opleiding

Meer informatie

Deel deze pagina:

Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Ga door met shoppen
Nog niet bevestigen, ik wil meer tickets kopen.