Welkom bij Lumière LAB

Workshop credits Philip Driessen

Expertisecentrum voor filmeducatie, mediawijsheid en beeldgeletterdheid.

Bij Lumière LAB ontdekken kinderen, jongeren en leerlingen de magie en de mogelijkheden van film en worden (aankomende) onderwijsprofessionals wegwijs gemaakt in het steeds veranderende medialandschap.

In de verschillende LAB-programma’s maken we kinderen en jongeren bewust van de invloed van media op hun dagelijks leven. Vaak wordt de nadruk gelegd op de negatieve kanten van media en technologische ontwikkelingen. Bij Lumière zien we dit anders. Wij zien vooral mogelijkheden en kiezen voor een positieve invalshoek. We vertellen over toveren met licht, beeld en geluid - het verhaal van filmmagie. We leren kinderen en jongeren anders kijken naar film, maken ze zelf beeldverhalen en ontdekken ze hoe je beeldtaal kunt inzetten. Met deze film- en mediavaardigheden krijgen kinderen en jongeren zelf de regie over hun mediagebruik. We bieden programma's aan voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en (aankomende) docenten.

Meer weten over onze schoolvoorstellingen, de programma’s van Lumière LAB of gezamenlijk een programma op maat samenstellen? Neem dan vrijblijvend contact op met Sophie Herbergs - Coördinator Educatie Lumière LAB, via educatie@lumiere.nl.

Ben je werkzaam bij een BSO/ kinderdagverblijf/ zomerschool/... en wil je in de zomerperiode een filmactiviteit voor kinderen en leerlingen organiseren? Neem dan contact op met events@lumiere.nl.

Schaap 9565 1593592649

Primair onderwijs

Meer informatie
Mid90S 4 9567 1593592697

Voortgezet onderwijs & MBO

Meer informatie
Lumiere Onderwijs 109 6060 1556542872

Docenten & docenten in opleiding

Meer informatie
NFE Logo ZUID Violet 300 DPI RGB 641c6d6fc326f

Filmhub Zuid

Meer informatie

Deel deze pagina:

Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Ga door met shoppen
Nog niet bevestigen, ik wil meer tickets kopen.