Dazed and Confused - Linklater in focus

Humoristisch portret van de laatste schooldag op een middelbare school in Texas in 1976. Vroege film van Richard Linklater, met een destijds onbekende cast vol inmiddels bekende gezichten (Matthew McConaughey, Milla Jovovich).

Klassieker
Tijden & Tickets

DAZED AND CONFUSED (1993) is in Nederland onbekend gebleven, terwijl de film in de VS tot de beste tienerfilms aller tijden wordt gerekend. De film volgt enkele tieners als hun laatste jaar op de middelbare school net is afgelopen. Ze verdrijven hun tijd met typisch tienervermaak: wat rondhangen, drugs gebruiken en een beetje filosoferen. Een film die niet zozeer over ‘de mooiste jaren van ons leven’ gaat, maar over de levensangst van tieners.


Ter gelegenheid van de release van HIT MAN, vertonen we onder de noemer Linklater in Focus een aantal hoogtepunten uit het oeuvre van Richard Linklater: DAZED AND CONFUSED, BOYHOOD en de BEFORE-filmreeks. Een unieke kans om deze klassiekers op het grote doek te (her)ontdekken.

Richard Linklater, VS, 1993, 102 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jason London, Rory Cochrane, Wiley Wiggins, Michelle Burke, Matthew McConaughey, Milla Jovovich.