Play

Hit Man

Verrassende komedie van Richard Linklater (Boyhood) met Glen Powell als een hoogleraar filosofie die een dubbelleven leidt als nephuurmoordenaar en samenwerkingspartner van de politie van New Orleans.

Tijden & Tickets

Gary is een zachtaardige hoogleraar die met zijn twee katten in een voorstad van New Orleans woont. Maar hij leidt een heel bijzonder dubbelleven. Buiten de campus is hij Ron, een undercover politieagent die zich voordoet als huurmoordenaar. Dat doet hij vol overgave, in alle mogelijke vermommingen – met die van non-binaire Engelse psychopaat als hoogtepunt. Op die manier refereert de film – tussen alle komische en romantische scènes door – aan kwesties als identiteit en zelfbeeld. Kwesties die Gary ook aansnijdt in zijn colleges.

De onvermijdelijke complicatie ontstaat wanneer hij Madison ontmoet, een prachtige jonge vrouw die van haar tirannieke echtgenoot af wil. Gary voelt dat ze het niet echt meent en praat het haar uit haar hoofd. Als dank vraagt ze hem mee uit. Hij weet dat hij haar moet afwijzen, maar de twee voelen zich al snel sterk tot elkaar aangetrokken. Het enige probleem is dat Madison verliefd is op een zelfverzekerde huurmoordenaar, dus wat als ze erachter komt dat hij eigenlijk een zachtmoedige academicus is? (bw)

De voorstelling van zondag 16 juni om 12:15 uur is te boeken als filmontbijt.


Ter gelegenheid van de release van HIT MAN, vertonen we onder de noemer Linklater in Focus een aantal hoogtepunten uit het oeuvre van Richard Linklater: DAZED AND CONFUSED, de BEFORE-filmreeks en BOYHOOD. Een unieke kans om deze klassiekers op het grote doek te (her)ontdekken.

Richard Linklater, VS, 2024, 115 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Glen Powell, Adria Arjona, Retta, Austin Amelio, Molly Bernard.