Play

Bombshell

Drama over een #MeToo schandaal bij Fox News, met Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie als drie Fox-medewerkers die hun baas aanklagen voor seksuele intimidatie.

Tijden & Tickets
De giftig-mannelijke cultuur bij Fox News was een publiek geheim, maar de bom barstte toen Fox-prominente Gretchen Carlson besloot Fox-directeur Roger Ailes aan te klagen voor seksuele intimidatie. Fox-presentatrice Megan Kelly staat dan – in het pre-Harvey Weinstein/#MeToo-tijdperk – voor een dilemma: haar carrière op het spel zetten en zich aansluiten bij Carlson, of toch maar zwijgen.

Roach (TRUMBO) laat op ontluisterende wijze zien hoe destructief een werkomgeving kan zijn waar vrouwen worden geïntimideerd en tegen elkaar worden uitgespeeld. Toch is BOMBSHELL geen didactische film over gendergelijkheid of een aanklacht tegen mannen. Het is een explosief drama over interessante vrouwen in een extreme situatie. En over hoe moeilijk het kan zijn om het juiste te doen. Oscarwinnaars Theron, Kidman en Lithgow zijn overtuigend in hun rollen als respectievelijk Kelly, Carlson en Ailes, en lijken door het werkelijk fenomenale grimeerwerk als twee druppels water op de Fox-journalisten. (ek)

Jay Roach, Canada, VS, 2019, 108 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman, John Lithgow, Brigette Lundy-Paine.
Bombshell Ps 1 Jpg Sd Low 8040 1574777390