Play

7 Days In Entebbe

Film in docudrama-stijl over de waargebeurde Operatie Entebbe, de antiterroristische gijzelaar-reddingsoperatie in 1976 in Entebbe, Oeganda.

Tijden & Tickets

In juli 1976 wordt een Air France-vlucht van Tel-Aviv naar Parijs gekaapt en gedwongen te landen op Entebbe International Airport. De Joodse gijzelaars worden door de Palestijnse en Duitse terroristen van de overige passagiers gescheiden om zo de vrijlating van gevangen Palestijnen uit Israëlische gevangenissen af te dwingen. Na een week lang debatteren, besluit de Israëlische regering – die nooit met gijzelaars onderhandelt – tot een reddingsoperatie. In de nacht van 3 op 4 juli bestormt het Israëlische leger het vliegveld. Daarbij sterven 56 mensen, onder wie zeven kapers en de broer van de huidige Israëlische president Benjamin Netanyahu.

José Padilha (bekend van TROPA DE ELITE en Netflix-serie NARCOS) reconstrueert de gebeurtenissen van destijds vanuit verschillend perspectieven. Hij schetst de motivaties van de gijzelnemers en politici voor hun acties en de strijd tussen en binnen de verschillende betrokken partijen. (ek)

José Padilha, VK, VS, 2018, 107 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Rosamund Pike, Daniel Brühl, Eddie Marsan, Kamil Lemieszewski, Ben Schnetzer.