Play

Narcosis

Speelfilmdebuut van Martijn de Jong over een hecht gezin dat ontwricht raakt wanneer de vader na een professionele duik niet meer bovenkomt. Met Thekla Reuten en Fedja van Huêt.

Tijden & Tickets

Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen. Ze zet haar heldervoelendheid in om contact te maken met haar overleden man.

Regisseur Martijn de Jong benadert graag gevoelige onderwerpen op een ontroerende manier, zonder in overdreven sentiment te belanden. In NARCOSIS portretteert hij een gezin dat mijlenver uit elkaar staat op een moment dat ze elkaar meer nodig hebben dan ooit tevoren. De liefdevolle, melancholische film laat zien dat rouwverwerking deels een intern proces is dat voor iedereen in andere fases verloopt, zowel in beleving als in tijd.

Martijn de Jong, Nederland, 2022, 111 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Thekla Reuten, Fedja van Huêt.