Lumière x Video Power: Maastricht Meets Short Films

Lumière en Video Power zijn weer terug met hun filmavond ‘Maastricht Meets Short Films’. Het programma bestaat uit vijf verschillende films die zijn gemaakt door jonge makers uit de regio, inclusief Q&A’s. Dit is je kans om filmmakers en de lokale film scene te ontdekken: van fictie tot documentaire tot experimentele film.

Special: Event
Let op: de films in dit programma zijn Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Het programma bestaat uit films rondom de thema’s identiteit, geheugen en introspectie. We starten met ORDINARY THINGS (THAT HAPPENED IN THE CHILDHOOD HOME OF THE MAKER OF THIS FILM) van Rachel Gruijters. Geplaatst in de sterk geconstrueerde wereld van oud Hollywood, brengt de filmmaakster herinneringen aan het huis waarin ze opgroeide. Zowel in oud Hollywood als in de herinneringenlopen waarheid, fictie en schone schijn door elkaar. In JAGATA van Daniel Jacoby volgen we een man die om onverklaarbare redenen een band opbouwt met een aardappel. We vervolgen het programma met een experimentele film waarin het hoofdpersonage ongevraagd advies krijgt van een levenscoach. In een korte animatie haalt een muis geïnjecteerde jeugdherinneringen op, terwijl ze heen en weer geslingerd wordt tussen het muis- en het mens-zijn. We sluiten het programma af met een poëtische essayfilm waarin de filmmaker worstelt met vragen over zijn biculturele identiteit, aan de hand van intieme familiebeelden, volksverhalen en archieven over de Koreaanse oorlog.

Dit evenement is een samenwerking tussen Lumière en Video Power. Video Power is een productie- en distributieplatform in Maastricht. Hun team bestaat uit makers en creatieve producenten die filmmakers ondersteunen bij het vinden van een persoonlijke aanpak. Door hun ervaringen te delen, willen zebijdragen aan een creatieve film community binnen en buiten Maastricht.

, 2019, 115 min. , Engels ondertiteld.