Play

Aftersun

Veelgeprezen, teder portret van een vader-dochterrelatie met een geweldige hoofdrol van Paul Mescal (Normal People, The Lost Daughter) als de jonge vader.

Tijden & Tickets

Tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. In intieme close-ups zien we hoe Calum en Sophie elkaar insmeren, zelfverdedigingstechnieken oefenen en elkaar filmen met een camcorder. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Charlotte Wells’ autobiografische debuutfilm AFTERSUN speelt zich af in een anoniem toeristisch oord en concretiseert vage herinneringen met specifieke details van gebaren en stemmingen. Die aandacht voor intieme details geeft de film de sfeer van lome zomermiddagen ver van huis in het gezelschap van een dierbare. AFTERSUN werd verkozen tot beste film van 2022 door zowel filmwebsite Indiewire als het Britse filmtijdschrift Sight & Sound.

Charlotte Wells, VK, VS, 2022, 102 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall, Sally Messham, Ayse Parlak.