Play

In The Mood For Love (4K)

Hét hoogtepunt in het oeuvre van Wong Kar Wai is deze bloedmooie liefdeswals over twee buren die ontdekken dat hun wederzijdse echtgenoten een relatie met elkaar hebben.

Tijden & Tickets

IN THE MOOD FOR LOVE is niets minder dan een monument voor esthetisch genot: de stijlvolle aankleding, de schoonheid van Tony Leung en Maggie Cheung, de latino-songs van Nat King Cole, regendruppels die in slow motion op een trottoir landen, sigarettenrook die omhoog kringelt langs het bioscoopscherm. Het is de ultieme liefdesfilm, over een niet geconsumeerde begeerte. 

Meneer Chow en mevrouw Chan zijn buren in een appartementencomplex in het Hongkong van 1962. Hun echtgenoten blijken een affaire te hebben. De twee zoeken troost bij elkaar. De romantische gevoelens die daarbij ontluiken worden in het gareel gehouden, maar regisseur Wong Kar Wai maakt hun begeerte voelbaar.

IN THE MOOD FOR LOVE won tijdens het filmfestival in Cannes de prijs voor beste acteur (Tony Leung) en kreeg daarnaast een speciale prijs voor cinematografie en montage.

Wong Kar Wai, Hong Kong, China, 2000, 98 min. Kantonees, Shanghainees, Frans & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Maggie Cheung, Tony Chiu-Wai Leung, Ping Lam Siu, Tung Cho ‘Joe’ Cheung, Rebecca Pan..