Play

Viva Chaplin | The Gold Rush

The Little Tramp gaat tegelijk met duizenden anderen op zoek naar goud in het Yukongebergte. Onsterfelijke klassieker, met onder meer de beroemde scène met de dansende broodjes.

Tijden & Tickets

De Little Tramp zoekt zijn geluk in de goudmijnen van Klondike. Als een zware sneeuwstorm dreigt, zoekt hij onderdak en schuilt met de crimineel Black Larson en de goedgezinde Big Jim McKay in een verlaten hut. De mannen krijgen honger en zijn gedwongen te eten wat er te eten valt. Terwijl Chaplin aan zijn schoen kauwt, overweegt iemand anders een moord te plegen om zijn honger te stillen. In deze wondere wereld waar schoenveters op spaghetti lijken en broodjes balletschoenen worden, verandert alchemist Chaplin goud in poëzie. THE GOLD RUSH werd voor het eerst uitgebracht in 1925. Na de heruitgave in 1942 werd de film genomineerd voor twee Oscars.

Charles Chaplin, VS, 1942, 95 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Charles Chaplin, Georgia Hale, Henry Bergman, Mack Swain, Tom Murray, Malcolm Waite.
The Gold Rush ps 1 jpg sd low Charlie Chaplin Copyright Bubbles Inc S A THE GOLD RUSH Copyright Roy Export S A S 612e1537beeb5