Play

Unclenching The Fists - Engels ondertiteld

Sereen, observerend portret van een jonge vrouw die in de bergachtige, straatarme, Russische regio Ossetië gevangen zit in een claustrofobische gezinssituatie.

Tijden & Tickets

Het desolate mijnstadje Mizur ligt hoog in de bergen van Noord-Ossetië. Zaur heeft zich hier met zijn gezin gevestigd. Hij houdt zijn zoons en dochter kort, blind voor de scheidslijn tussen vaderlijke zorg en overbezorgdheid. Zijn oudste zoon is al vertrokken naar de dichtstbijzijnde stad, Rostov, om werk te zoeken. Ondertussen is zijn jongste zoon nog niet helemaal zeker wat hij van het leven wil, terwijl het middelste kind, Ada, actief haar eigen ontsnapping aan het plannen is. Ze merkt echter al snel dat het geen sinecure is om een nieuw leven uit de buurt van haar vader te beginnen.

UNCLENCHING THE FISTS is de tweede speelfilm van Kira Kovalenko, een voormalige leerling van de Russische grootmeester Alexander Sokurov. De film ging in première tijdens het filmfestival in Cannes, waar de film bekroond werd met de Un Certain Regard Award.

Kira Kovalenko, Rusland, Frankrijk, 2021, 97 min. Russisch & Ossetisch gesproken, Engels ondertiteld. Met Milana Aguzarova, Alik Karaev, Soslan Khugaev, Khetag Bibilov, Arsen Khetagurov.