Play

The Green Knight

Atypische bewerking van een Engelse ridderroman, waarin Sir Gawain door King Arthur op pad wordt gestuurd om de confrontatie aan te gaan met een monsterlijke, smaragdgroene ridder.

Tijden & Tickets
Het is aan Sir Gawain, de roekeloze en koppige neef van Koning Arthur, om het gevecht aan te gaan met de gevreesde Green Knight, de ridder die al menig held op de knieën dwong. Om dat te kunnen doen, moet hij verschillende obstakels overwinnen, terwijl bovennatuurlijke krachten zijn tocht lijken te bedreigen. Zo wordt het nog crucialer voor de jonge Gawain om zichzelf te bewijzen, de eer van zijn familie hoog te houden en zijn plaats tussen de andere ridders van de ronde tafel definitief te verdienen.

THE GREEN KNIGHT is niet zomaar een film over ridders, zwaarden en kastelen. Filmmaker David Lowery (THE OLD MAN AND THE GUN, A GHOST STORY) slaagt erin om een enkele pagina’s tellend Middeleeuws gedicht om te vormen tot een betoverende, complexe film waarin thema’s als eer, religie, natuur, opoffering, ridderlijkheid en sterfelijkheid centraal staan.

David Lowery, VS, 2020, 130 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Dev Patel, Kate Dickie, Alicia Vikander, Joel Edgerton, Barry Keoghan, Ralph Ineson, Sean Harris.