Play

Sunset

Historisch drama van László Nemes (Son Of Saul) over een jonge vrouw die aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog in Boedapest op zoek gaat naar antwoorden op prangende vragen over haar familie en verleden.

Tijden & Tickets

In 1913 keert de 20-jarige Írisz vanuit Wenen terug naar haar geboorteplaats Boedapest. Ze solliciteert naar een baan in de legendarische Leiter-hoedenwinkel, ooit eigendom van haar ouders die er onder dramatische omstandigheden stierven toen ze twee was. Ze wordt echter zonder pardon de deur uit gezet door de nieuwe eigenaar. Wanneer ze ontdekt dat ze een broer heeft, probeert ze hem koste wat kost te vinden, zelfs wanneer donkere familiegeheimen boven komen drijven en ondanks alle gevaren die op de loer liggen.

De opvolger van het Oscarwinnende SON OF SAUL is een mysterieuze zoektocht vol paranoia en verwarring. Cameraman Mátyás Erdély’s lange droomachtige 35mm-shots, de weelderige sets en prachtige kostuums trekken je in een verhaal waarin droom en werkelijkheid door elkaar heen lopen. (ek)

László Nemes, Hongarije, Frankrijk, 2018, 142 min. Hongaars & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Juli Jakab, Vlad Ivanov, Evelin Dobos, Marcin Czarnik, Judit Bárdos.