Saturday Night Fever

Lumière poetst zijn discobal op voor de ultieme dansfilm met John Travolta als een arbeidersjongen uit New York met een groot danstalent. Burn, Baby, Burn!

Deze voorstelling is uitverkocht
Tijden & Tickets

SATURDAY NIGHT FEVER werd de grote doorbraak voor Travolta. Dankzij deze film groeide hij uit tot een tieneridool; een status die hij een jaar later herbevestigde met GREASE. In SATURDAY NIGHT FEVER vertolkt hij de rol van Tony Manero, een jongen die overdag in een verfwinkel in Brooklyn werkt. ’s Avonds trekt hij een wit pak en schoenen met plateauzolen aan en transformeert hij in de koning van de dansvloer. In de discotheek ontmoet hij Stephanie, die al snel zijn danspartner wordt. Ze besluiten zich in te schrijven voor een nieuwe danswedstrijd met een flinke prijzenpot.

Vergis je niet: SATURDAY NIGHT FEVER bestaat uit veel meer dan de fantastische dansmoves van Travolta en de muziek van The Bee Gees: het is ook een behoorlijk wrang en tragisch verhaal over een scrupuleloze jongen die zich probeert te ontworstelen aan de probleemwijk waarin hij opgroeide.

Het succes van SATURDAY NIGHT FEVER zorgde voor een hausse aan dansfilms, van FAME tot FLASHDANCE en FOOTLOOSE. Maar die films zullen altijd in de schaduw blijven staan van deze tijdloze klassieker.

Voor de film vertonen we de korte voorfilm:
Amy & May, Catherina Iosifidis, 2022, 10'
Kort drama waarin de vriendschap tussen twee beste vriendinnen op de proef wordt gesteld. De meiden blijken ieder een andere verwachting te hebben van het feestje dat ze samen bezoeken.

John Badham, 1977, 118 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met John Travolta, Karen Lynn Gorney, Barry Miller, Joseph Call, Paul Pape..