Play

On the Rocks

Bill Murray schittert als vanouds in deze komedie van Sofia Coppola, waarin een jonge moeder samen met haar excentrieke vader het mogelijke dubbelleven van haar man onderzoekt.

Tijden & Tickets

Laura is getrouwd met de succesvolle zakenman Dean, maar hun leven kon niet meer verschillend zijn. Terwijl Dean constant op zakenreis is en feestjes bezoekt, is Laura vooral bezig met haar agenda en de verzorging van de kinderen. Bovendien vermoedt ze dat hij vreemdgaat. Op een dag haalt ze opnieuw de banden aan met haar charismatische, impulsieve vader Felix. Getweeën gaan ze op avontuur door nachtelijk New York, op zoek naar het echte leven van Dean. Hun onderzoek blaast en passant nieuw leven in hun eigen relatie.

‘Write what you know’ schreef Mark Twain ooit en Sofia Coppola, de dochter van Francis Ford, doet precies dat. Haar oeuvre zit vol met disfunctionele families (THE VIRGIN SUICIDES), aparte vaderfiguren (LOST IN TRANSLATION) en de verveelde avonturen van de elite (MARIE ANTOINETTE). Haar nieuwste film onderzoekt deze thema’s opnieuw, maar dankzij Coppola’s uitmuntende gevoel voor humor en melancholie verveelt dit nog steeds niet. Om van Bill Murray nog maar te zwijgen: ’s werelds droogste acteur voelt zich zichtbaar als een vis in het water in zijn rol als excentrieke, maar lieve vader.

Kom je bij ons filmkijken? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Sofia Coppola, VS, 2020, 96 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Bill Murray, Rashida Jones, Marlon Wayans, Jenny Slate, Jessica Henwick.