Play

Nightmare Alley

Film noir van Guillermo del Toro (The Shape Of Water) over een kermisartiest die de elite van New York in de jaren veertig weet op te lichten. Met een topcast vol sterren.

Tijden & Tickets

Stan Carlisle is een getroebleerde man op de vlucht voor zijn verleden. Hij sluit zich aan bij een rondreizende kermis waarin hij al snel een act overneemt. Geblinddoekt raadt hij als ‘helderziende’ van alles over mensen in het publiek. Dat hij daar met zijn assistente, tevens vriendin, een truc voor heeft ontwikkeld, moge duidelijk zijn. Door zijn succes begint Stan ook zelf te geloven in zijn gave. Als psychiater Lilith, een klassieke femme fatale, hem introduceert bij de elite in New York, gaat hij daarom nog een stap verder. Stan claimt in contact te kunnen komen met overleden naasten van rijke oude mannen.

NIGHTMARE ALLEY is gefilmd als uiterst sfeervolle film noir. U mag daarom maar één keer raden hoe het met onze Stan afloopt. (jc)

Guillermo del Toro, VS, Mexico, 2021, 149 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen, David Straithairn.