Play

Nightmare Alley: Vision in Darkness and Light

Film noir van Guillermo del Toro (The Shape Of Water) over een kermisartiest die de elite van New York in de jaren veertig weet op te lichten. Met een topcast vol sterren.

Let op: Engels gesproken, niet ondertiteld.
Tijden & Tickets

Stan Carlisle (Bradley Cooper) is een getroebleerde man op de vlucht voor zijn verleden. Hij sluit zich aan bij een rondreizende kermis waarin hij al snel een act overneemt. Geblinddoekt raadt hij als ‘helderziende’ van alles over mensen in het publiek. Dat hij daar met zijn assistente, tevens vriendin, een truc voor heeft ontwikkeld, moge duidelijk zijn. Door zijn succes begint Stan ook zelf te geloven in zijn gave. Als psychiater Lilith (Cate Blanchett), een klassieke femme fatale, hem introduceert bij de elite in New York, gaat hij daarom nog een stap verder. Stan claimt in contact te kunnen komen met overleden naasten van rijke oude mannen.

NIGHTMARE ALLEY: VISION IN DARK AND LIGHT is een re-release van de film in klassiek film noir zwart-wit. "Ondanks dat we NIGHTMARE ALLEY in kleur hebben geschoten, hebben we de sets belicht alsof we een zwart-wit film maakten," zei del Toro. "We wilden de kijkers dit speciale perspectief geven als een kijk op het klassieke genre waar de film deel van uitmaakt."

Guillermo del Toro, VS, Mexico, 2021, 149 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen, David Straithairn.
Nightmare Alley ps 1 jpg sd low Copyright The Walt Disney Company 2021 61ee725c9366d