Play

La Mif

Rauw en openhartig drama over zeven jonge vrouwen die samenwonen in een opvanghuis. Ze delen vreugde en verdriet en rebelleren hartstochtelijk tegen de tekortkomingen in hun leven.

Tijden & Tickets

De mensen uit de relatief veilige bubbel van het opvanghuis vormen hun surrogaatfamilie (‘la mif’ is straattaal voor ‘de familie’). Maar ook daar overheersen de spanningen en problemen.

In deze mozaïekfilm worden de sleutelscènes steeds vanuit het perspectief van een ander personage verteld zodat stapje voor stapje de waarheid aan het licht komt. Voormalig maatschappelijk werker Baillif maakt de problemen en de tekortkomingen van het zorgstelsel zichtbaar. Zijn diepgaande kennis van het onderwerp wordt nog eens kracht bijgezet door de inzet van niet-professionele acteurs met ervaring in de jeugdzorg. Daardoor ogen de gebeurtenissen authentiek en krijgt de film een documentair karakter. In het programmaonderdeel voor jeugdfilms genaamd Generation van het Filmfestival Berlijn 2021 winnaar van de Grote Prijs voor Beste Film in de sectie 14plus. (ms)

Fred Baillif, Zwitserland, 2021, 110 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Claudia Grob, Anaïs Uldry.
La Mif ps 1 jpg sd low 620272bc7c8c6