Play

Inexorable

Beklemmende thriller van Fabrice du Welz (Calvaire) waarin het leven van een schrijver en zijn gezin voorgoed verandert door de komst van een mysterieuze indringer in hun landhuis.

Tijden & Tickets

‘Er ligt iets te rotten in de Ardennen’, zo luidt de omschrijving door een Belgische filmrecensent van de inhoud van INEXORABLE. Het rottingsproces slaat toe in het op het oog harmonieuze gezinsleven van schrijver Marcel, zijn vrouw én redacteur Jeanne en hun dochter en hond. Het gezin heeft na het overlijden van Jeannes vader, tevens uitgever van Marcel, haar intrek genomen in diens grote landhuis in de Ardennen. Marcel lijdt na het enorme succes van zijn debuutroman al jaren aan een writer’s block. Zijn gemoedsrust wordt verder op de proef gesteld als Gloria zich bij het landhuis meldt. Als ‘fan’ van Marcel weet ze zich als poetshulp het gezin in te wurmen. Met haar leugens, gemanipuleer en verleidingskunsten zet ze vervolgens alle verhoudingen op scherp, waarna blijkt dat zij niet de enige is die liegt. Het moge duidelijk zijn dat dit niet goed kan aflopen. (jc)

Fabrice du Welz, België, Frankrijk, 2021, 99 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Benoît Poelvoorde, Mélanie Doutey, Alba Gaïa Bellugi, Janaina Halloy.
Inexorable ps 1 jpg sd low 627249e23dcd1