In the Mood for Wong Kar Wai: lezing Kevin Toma

Lezing door filmjournalist Kevin Toma over de belangrijkste elementen in het werk van Wong Kar Wai, van het camerawerk tot de muziek, doorspekt met prikkelende filmfragmenten en archiefmateriaal.

Tijden & Tickets

De films van Wong Kar Wai kun je vaak haast proeven en ruiken, van het soms haast sprookjesachtige mozaïek CHUNGKING EXPRESS (1994) tot het zalig melancholieke liefdesdrama IN THE MOOD FOR LOVE (2000). Ongeëvenaard en hoogst invloedrijk is Wongs zacht zinderende spel met kleur, slow motion, sigarettenrook, schaduwspel en close-ups van kostuums en gezichten, waarbij onvervuld verlangen en het genadeloos verstrijken van de tijd steeds weer centraal staan. De lezing IN THE MOOD FOR WONG KAR WAI gaat in op de belangrijkste elementen van de zinnelijke wereld van Wong Kar Wai, van het camerawerk tot de muziek, en is doorspekt met prikkelende filmfragmenten en archiefmateriaal.

Kevin Toma (Sittard, 1974) is filmwetenschapper en filmjournalist voor onder meer de Volkskrant. Daarnaast verzorgt hij filmcursussen en lezingen door het hele land, maakt hij eigentijdse, veelgevraagde muziek voor zwijgende klassiekers en is hij dj.

, 2021, 90 min. , Nederlands ondertiteld.