Play

Early Spring - Engels ondertiteld

Gerestaureerde klassieker van de Japanse grootmeester Yasujiro Ozu over het soms vreugdevolle en soms verdrietige familieleven van een eenvoudige kantoormedewerker.

Tijden & Tickets

Het leven van een kantoorklerk gaat niet over rozen, zeker niet als hij verzeild raakt in overspel.

Om de verveling in zijn passieloze huwelijk te verdrijven, gaat de onderbetaalde Sugiyama in op de avances van een flirterige collega. Zijn vrouw komt erachter, maar probeert een nieuwe start met haar man te maken.

EARLY SPRING speelt, anders dan Ozu’s meeste naoorlogse films, in de lagere regionen van de Japanse middenklasse. De film belicht een unieke periode uit de moderne Japanse geschiedenis, de jaren vijftig, toen het voormalige keizerrijk zich uit de puinhopen van de oorlog oprichtte. Er was weinig hoop voor de toekomst; ook wie werk had, was meestal arm. Ozu portretteert het familieleven van de Japanse kantoorklerk met humor en veel warmte en empathie voor de mannen die zich onder in de bedrijfshiërarchie bevinden.

Yasujir? Ozu, Japan, 1956, 145 min. Japans gesproken, Engels ondertiteld. Met Chikage Awashima, Ryô Ikebe, Teiji Takahashi, Keiko Kishi, Chishû Ryû.
Early Spring ps 1 jpg sd low 61f259bfcc3cb