Play

Duelles

Belgische psychologische thriller over twee hartsvriendinnen die na een tragisch ongeluk van elkaar vervreemd raken. Verdenkingen en verdachtmakingen stapelen zich op.

Tijden & Tickets

Ogenschijnlijk hebben Alice en Céline alles wat een mens zich kan wensen. We schrijven de jaren zestig, de bomen groeien tot in de economische hemel, de mensen zijn nog lief en aardig, en Alice en Céline hebben zich comfortabel genesteld in een bourgeoisbestaan. Ze wonen naast elkaar, de families vieren gezamenlijk verjaardagen en feesten, hun kinderen, jongetjes, zijn onafscheidelijk. Dan meldt het noodlot zich; een tragische gebeurtenis drijft de twee vrouwen uit elkaar. Wie is schuldig? En zit de vork wel zo in de steel als de kijker aanvankelijk denkt?

De derde lange speelfilm van de Belgische regisseur Olivier Masset-Depasse is gebaseerd op de roman DERRIÈRE LA HAINE van de Belgische succesauteur Barbara Abel. Tijdens de voorbereiding van de film keek de regisseur veel naar het werk van Alfred Hitchcock en Douglas Sirk, meesters van de ingehouden spanning.

Olivier Masset-Depasse, Frankrijk, België, 2019, 93 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Veerle Baetens, Anne Coesens, Mehdi Nebbou, Arieh Worthalter, Jules Lefebvres.