Play

Doubles Vies

Lichtvoetig komisch drama waarin Olivier Assayas (Clouds Of Sils Maria) een generatie Franse intellectuelen op de hak neemt die krampachtig met de tijd probeert mee te gaan. Met Juliette Binoche en Guillaume Canet.

Tijden & Tickets

De succesvolle uitgever Alain zit klem. Om zijn bedrijf te kunnen laten voortbestaan, moet hij digitaliseren. Het laatste werk van Leonard – een auteur wiens werk Alain al jaren uitgeeft – is zo slecht, dat hij het moet weigeren. Ondertussen heeft Leonard een relatie met Selena, Alains vrouw. En Alain heeft een relatie met Laure, ingehuurd om hem te helpen bij de digitale inhaalslag.

Het Parijse intellectuele milieu, eindeloze dialogen, overspel: het zijn veelvuldig terugkerende elementen in de Franse film en ook volop aanwezig in DOUBLES VIES. Die ingrediënten zijn dit keer tegen de achtergrond van de oprukkende digitale wereld geplaatst. Aan de hand van de conversaties van zijn personages over papieren boeken versus e-books of de geschreven pers versus blogs, geeft Assayas handreikingen voor een dialoog, opdat de kijker zijn eigen standpunt kan vormen. (ms)

Olivier Assayas, Frankrijk, 2018, 108 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Guillaume Canet, Juliette ​Binoche, Vincent Macaigne, Christa Théret, Nora Hamzawi.