Play

Blackbird

Familiedrama met Susan Sarandon als een terminaal zieke moeder die haar dochters in haar landhuis uitnodigt voor een laatste bijeenkomst. Al snel lopen de onderlinge spanningen op.

Tijden & Tickets

Deze remake van de Deense film SILENT HEART (2014) wordt gespeeld door een sterrencast onder regie van Roger Michell (MY COUSIN RACHEL, NOTTING HILL). De terminaal zieke Lucy nodigt haar twee dochters en hun partners uit voor een weekend waarin ze afscheid wil nemen, voordat ze euthanasie zal plegen om ondraaglijk lijden te vermijden waarmee de ziekte ALS gepaard gaat.

De dochters zijn elkaars tegenpolen: Jennifer is de control freak die al snel irriteert; de jongere dochter Anna is in alle opzichten een warhoofd. De zussen vliegen elkaar dan ook steeds in de haren, maar schikken zich in moeders wens om op de zaterdagavond Kerstmis te ‘spelen’, inclusief kerstdiner en kerstboom. Tijdens het diner worden enkele onthutsende onthullingen gedaan die de relaties nog meer op scherp zetten.
Michell slaagt er ook deze keer weer in om een min of meer conventioneel gegeven tot grotere hoogte te tillen, daarin ondersteund door de sterke acteerprestaties van de grote sterren. (bw)

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Roger Michell, VS, VK, 2019, 97 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Susan Sarandon, Kate Winslet, Mia Wasikowska, Sam Neill, Rainn Wilson.
Blackbird Ps 1 Jpg Sd Low 10379 1603111477