Play

Apples

Absurdistische Griekse komedie over een man van middelbare leeftijd die wakker wordt zonder herinneringen, behalve dat hij van appels houdt.

Tijden & Tickets

Het lot van Aris blijkt deel uit te maken van een wereldwijde pandemie die plotseling geheugenverlies veroorzaakt. De ziekenhuizen in Athene liggen vol met slachtoffers. Voor getroffenen die niet door bekenden worden opgehaald, ontwikkelt de overheid een experimenteel herstelprogramma om een nieuwe identiteit op te bouwen. De melancholieke Aris wordt door niemand geclaimd en schrijft zich hiervoor in. Hij ontvangt dagelijks instructies voor uiteenlopende activiteiten en houdt zijn ervaringen bij in een dagboek en door foto’s te maken. Op een dag ontmoet hij Anna, een vrouw die ook aan het herstel van haar geheugen werkt.

Christos Nikou werkte als regieassistent mee aan DOGTOOTH, de film waarmee Yorgos Lanthimos (THE LOBSTER, THE FAVOURITE) zijn internationale reputatie vestigde. Net als Lanthimos onderzoekt Nikou de menselijke aard en de absurditeit van onze sociale conventies. Dat zijn debuutfilm is gesitueerd tijdens een pandemie, berust op toeval. De opnames waren al afgerond voor aanvang van de coronacrisis, maar geen enkele kijker zal APPLES kunnen zien zonder ook parallellen te zien met de maatschappelijke realiteit van de voorbije tijd.

Christos Nikou, Griekenland, 2020, 91 min. Grieks gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Aris Servetalis, Sofia Georgovassili, Anna Kalaitzidou, Argyris Bakirtzis, Kostas Laskos.
Apples ps 1 jpg sd low 61544429ca131