Play

Visages Villages

Hartverwarmende roadmovie waarin regisseuse en fotografe Agnès Varda, het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague, en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar JR samen door Frankrijk reizen. In de vergeten, kleine dorpjes van la douce France ontmoeten en portretteren ze de lokale bewoners. Winnaar van de prijs voor Beste Documentaire op het filmfestival van Cannes.

Tijden & Tickets

Regisseuse Agnès Varda is een markant figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een bekende fotograaf en graffitikunstenaar, vormt ze een uniek duo. De speelse en frivole Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig.

In deze documentaire trekken ze als komisch duo door het Franse achterland en portretteren de mensen die ze ontmoeten: geitenhoeders, dokwerkers en fabrieksarbeiders worden door hen uitgenodigd om zich te laten fotograferen, waarna hun portretten metershoog op markante gebouwen worden gehangen. Met hun creatieve aanpak, maar ook hun liefdevolle en oprechte interesse voor deze mensen, haalt het duo de vergeten bewoners van het Franse platteland even uit hun anonimiteit. Een hartverwarmende ode aan medemenselijkheid.
De film kreeg op het filmfestival van Cannes de prijs voor beste documentaire en won de publiekprijs op het filmfestival van Toronto.

JR & Agnès Varda, Frankrijk, 2017, 100 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.