Play

Mademoiselle de Joncquières

Speels Frans kostuumdrama over amoureuze intriges aan het hof van Lodewijk XV. Geregisseerd door Emmanuel Mouret, de man die vaak de Franse Woody Allen wordt genoemd.

Tijden & Tickets

Een steeds terugkerend element in hun beider werk zijn de uitvoerige en vaak grappige dialogen die de onderlinge verhoudingen en moraliteit van de personages onderzoeken. Waar Allen echter zijn verhalen in het heden laat afspelen, kiest Mouret hier voor de achttiende eeuw. Een verhaallijn uit het boek JACQUES LE FATALISTE ET SON MAÎTRE van de Franse schrijver en filosoof Denis Diderot vormde het uitgangspunt voor zijn eerste kostuumfilm. Net als LES LIAISONS DANGEREUSES belicht de film verschillende aspecten van het steekspel dat liefde heet. Alles is geoorloofd, van kwinkslagen tijdens het flirten tot manipulaties en intriges als het op wraak uitdraait. Op een beschaafde manier uiteraard, zoals het de adel betaamt. Mourets originele aanpak van het thema en de verrassende plotwendingen resulteren in een sprankelende film in fraaie pastelkleuren. (ms)

Emmanuel Mouret, Frankrijk, 2018, 109 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Cécile de France, Edouard Baer, Alice Isaaz, Natalia Dontcheva, Laure Calamy, Manon Kneusé.
Mademoiselle De Joncqui Res Ps 1 Jpg Sd Low 5998 1555658953