Play

J’ai Perdu Mon Corps

In Cannes en Annecy bekroonde, bijzonder ontroerende animatiefilm waarin een afgehakte hand door Parijs dwaalt en herinneringen ophaalt aan zijn vroegere leven.

Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

J'AI PERDU MON CORPS zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Het lijkt aanvankelijk alsof de regisseur een horrorscenario voor ogen had, met zo’n macabere hoofdpersoon die zijn eigenaar – pizzakoerier Naoufel – kwijt is. Maar deze animatiefilm is zoveel meer dan dat. Tijdens de zoektocht bindt de hand de strijd aan met ratten en duiven en herleeft hij als Naoufel in een voice-over zijn gelukkige jeugd in Marokko. Nadat zijn ouders verongelukten, moest hij naar een hardvochtige oom in Parijs en verloor hij de hoop zijn toekomstdromen waar te kunnen maken. Het uitzichtloze leven verleent het verhaal een melancholieke sfeer, maar er is een lichtpuntje als Naoufel op slag verliefd wordt op een klant. Zal de afgehakte hand herenigd worden met zijn lichaam en diens grote liefde Gabriëlle?

Deze realistisch getekende, maar zeer poëtische film gaat over het verlangen naar heelheid en eenheid, en het onder ogen zien van een groot verlies. De film is gebaseerd op het boek HAPPY HAND van Guillaume Laurant, de scenarist van LE FABULEUX DESTIN D’AMÉLIE POULAIN. (av)

Jérémy Clapin, Frankrijk, 2019, 81 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.
J Ai Perdu Mon Corps Ps 1 Jpg Sd Low 7770 1572614299