Play

France

Venijnige satire van Bruno Dumont over de lelijke relatie tussen de nationale media en de politiek. Met Léa Seydoux als een sterverslaggever die alles doet voor hogere kijkcijfers.

Tijden & Tickets

France de Meures is een narcistische tv-journaliste die met haar werk – waarbij ze vooral zelf in het middelpunt van de belangstelling staat – een sterrenstatus heeft bereikt. Intussen heeft ze een slecht huwelijk en een afstandelijke band met haar zoon. Haar wereld stort in elkaar als ze een arme maaltijdkoerier aanrijdt en in een depressie belandt. Na een behandeling in een dure kliniek in de Alpen komt ze terug op tv. Maar houdt France dit wel vol?

De hoofdpersoon in deze film heet niet voor niets France. Want regisseur Dumont, die we kennen van tegendraadse films als HORS SATAN en JEANNE, schetst ook een beeld van de Franse media, die hijgerig van het ene spektakel naar het volgende hollen. Maar ook van het land als geheel, geobsedeerd door zichzelf terwijl het niet meer de wereldmacht is van vroeger. (jc)

Bruno Dumont, België, Duitsland, Frankrijk, 2021, 134 min. Frans, Duits & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Léa Seydoux, Blanche Gardin, Benjamin Biolay, Emanuele Arioli.
France ps 1 jpg sd low 6255765f37b6b