Play

10 Songs for Charity

Modern muzikaal sprookje over twee Nigeriaanse zusjes die in België in de illegale prostitutie terechtkomen.

Tijden & Tickets
Een mensenhandelaar neemt Charity samen met haar jongere zus Happy mee naar Brussel. Eenmaal aangekomen, vertelt hij hen dat ze in de illegale prostitutie geld moeten verdienen om hem terug te betalen. Charity heeft daar geen probleem mee en wil zo snel mogelijk rijk worden, maar Happy is een ander verhaal. Zij is zelfs nog nooit met iemand naar bed geweest. Terwijl Charity zich weet op te werken tot assistent van de bordeelhoudster kost hun nieuwe leven Happy steeds meer moeite.

Dit zware verhaal wordt verteld aan de hand van tien musicalliedjes, gezongen door de actrices zelf. Dit maakt de toon van de film wat lichter. Je zou de liedjes kunnen opvatten als een moderne variant op de verlichtende liederen die in het verleden gezongen werden door slachtoffers van slavernij. Happy en Charity zitten in een al net zo uitzichtloze situatie: ze worden uitgebuit en mishandeld. Enkel muziek biedt troost en empowerment.

Karin Junger, België, Nederland, Nigeria, 2021, 114 min. Nederlands & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ijeoma Grace Agu, Jeroen Perceval, Sam Louwyck, Omoteniola Famodimu.
10 Songs for Charity ps 1 jpg sd low photo by Pief Weyman 61765f1aa0210