Play

Marcel the Shell with Shoes On – Open air screening

Hartverwarmende komedie met stop-motionelementen over Marcel, een vrolijke kleine schelp met schoenen, die plotseling wordt gebombardeerd tot internetsensatie.

N.B. Deze film is Engels gesproken / niet ondertiteld
Tijden & Tickets

Probeer maar eens niet verliefd te worden op de kleine Marcel, een schelp van drie centimeter lang met rode schoenen aan zijn voeten. Samen met zijn oma Connie woont hij in een huis in Los Angeles, verlaten door een ruziënd koppel dat het pand tegenwoordig verhuurt op AirBnB. Als kleine schelp loopt Marcel tegen de nodige problemen aan, maar Marcel – de ultieme optimist – bedenkt altijd een oplossing. Met honing aan zijn schoenen beklimt hij muren en met een uitgeholde tennisbal baant hij zich een weg door het huis. Maar ook Marcel draagt een groot verdriet met zich mee, namelijk het mysterieuze verdwijnen van zijn hechte schelpenfamilie. De nieuwe huurder van de AirBnB, een onlangs gescheiden filmmaker, voelt zich meteen verbonden met zijn schelpenvrienden en maakt hen het onderwerp van zijn nieuwe film, die hij online uitbrengt. Plots is Marcel beroemd, heeft hij duizenden fans, en verandert zijn leven voorgoed.

Dean Fleischer Camp en Jenny Slate baseerden MARCEL THE SHELL WITH SHOES ON op hun gelijknamige populaire YouTubefilmpjes en boeken, die ze maakten terwijl ze een relatie hadden. Toen ze deze speelfilm maakten, waren ze gescheiden. De twee leveren op vakkundige wijze een hartverwarmend (en -verscheurend) verhaal over het vinden van schoonheid in de kleine dingen des levens. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Animatiefilm tijdens het voorbije Oscarseizoen.

Voor de film vertonen we de korte voorfilm:
Wall #4, Lucas Camps, 2021, 07’54
Wanneer een bioscooppubliek de bezochte film begint af te kraken, krijgt het plot een onverwachte wending.

Dan Fleischer Camp & Jenny Slate, VS, 2021, 90 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Jenny Slate, Isabella Rossellini, Dan Fleischer Camp, Joe Gabler, Shari Finkelstein..