Play

Little Women

Kostuumdrama van Greta Gerwig (Lady Bird) over vier zussen die opgroeien tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, met Saoirse Ronan, Emma Watson, Meryl Streep en Timothée Chalamet.

Tijden & Tickets

De impulsieve Amy, de bedachtzame Meg, de zachtaardige Beth en de vrijgevochten Jo hebben een zeer hechte band, al is er ook de nodige onderlinge rivaliteit. Terwijl hun vader vecht aan het front, leven de vier zussen in relatieve armoede. Desondanks worden ze aangemoedigd om hun eigen weg in de wereld te vinden; bijzonder in een tijd waarin vrouwen meestal afhankelijk zijn van een echtgenoot.

Gerwigs liefde voor Louisa May Alcotts gelijknamige boek spreekt uit alles, maar ze geeft een eigen, frisse draai aan het iconische verhaal over zusterschap. Ze houdt vast aan de oorspronkelijke tijd en plaats, maar legt meer nadruk op de moderne feministische boodschap en brengt het verhaal met meer humor dan we van eerdere verfilmingen gewend zijn. En ze verzamelde een droomcast om de hoofdrollen te vertolken. (ek)

Greta Gerwig, VS, 2019, 134 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson, Eliza Scanlen, Laura Dern, Timothée Chalamet, Meryl Streep.
Doorlezer

Hoe komt het dat Little Women nog steeds zo veel mensen aanspreekt?

Regisseur Greta Gerwig: ‘Toen ik het boek herlas, zo rond mijn 30ste, waarmee het hele idee dat ik deze film wilde maken zo ongeveer begon, overdonderde het me hoe modern en urgent het was. De door het verhaal gevlochten thema’s – vrouwen en auteurschap, intellectueel eigendom, geld, kunst, ambitie – dat is alles waar ik over nadenk! Dat is de lucht die ik inadem. Wat wonderlijk en geweldig, dacht ik, dat dit boek, waar ik al van kinds af aan van hou, mij nu, als vrouw, op een heel andere manier aanspreekt.’ Fragment uit het interview met Greta Gerwig in de Volkskrant..