Play

Hypnosen

Satirische film over een millennial-stel dat de wereld wil veroveren met een gezondheidsapp voor vrouwen. In de aanloop naar een pitch voor investeerders volgen ze hypnosetherapie, met verstrekkende gevolgen.

Tijden & Tickets

Vera’s timing om haar rookverslaving met hypnotherapie te beteugelen, is verre van gelukkig. De behandeling blijkt bijwerkingen te hebben. De ooit zo gereserveerde Vera is ineens sociaal een stuk minder geremd. André vreest dat dit het onvoorspelbare gedrag van Vera de pitch ernstig in gevaar zal brengen.

Met een flinke dosis ongerief, gelardeerd met veel droge humor, neemt Ernst de Geer in zijn veelbelovende debuutfilm de wenselijkheid om zich te conformeren aan de heersende opvattingen onder de loep. Hij toont het onvermogen van mensen om anderen te accepteren zoals ze zijn en gaat daarbij ongemakkelijke situaties niet uit de weg. De Geer speelt zijn troeven mondjesmaat uit, waarmee hij het verhaal steeds weer een verrassende wending weet te geven en plaatsvervangende schaamte niet schuwt. (ms)

Ernst De Geer, Zweden, Noorwegen, 2023, 98 min. Noors, Zweeds & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Asta Kamma August, Herbert Nordrum, Andrea Edwards, David Fukamachi Regnfors, Moa Niklasson.