Play

Do The Right Thing

Moderne klassieker van Spike Lee (BlacKkKlansman) over de spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen in de multiraciale New Yorkse wijk Bedford-Stuyvesant.

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

Het is een snikhete dag in New York. In een Italiaanse pizzeria ontstaat enige heibel als Buggin’ Out, één van de vele vaste klanten van de zaak, eist dat er ook foto’s van Afro-Amerikaanse beroemdheden op de Wall of Fame gehangen worden. Het is het eerste in een rij van incidenten die uiteindelijk aanleiding geeft tot gewelddadige rellen, waarbij de woede zich onder meer richt op de uitbaters van de pizzeria.

Spike Lee vestigde met DO THE RIGHT THING zijn reputatie als een opruiende filmmaker die geen blad voor de mond neemt, maar zijn maatschappelijk engagement ook altijd combineert met een stevige dosis humor. De regisseur vertolkt zelf de rol van Mookie. Dit jaar zou Spike Lee eigenlijk de jury van het filmfestival in Cannes voorzitten en daarmee de eerste zwarte juryvoorzitter in de geschiedenis van het festival worden.

Spike Lee, VS, 1989, 120 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Danny Aiello, Spike Lee, John Turturro, Ossie Davis.