Cinemini: Mijn Huis

Je huis is je plek, als een veilig vertrouwd velletje om je heen. Alle huizen zijn anders. Zo ook de huizen in de films uit dit vrolijke, poëtische en kleurrijke programma.

Tijden & Tickets

Klein Spruitje
Chaïtane Conversat, Frankrijk, Zwitserland, 2015, 10 min.
Een meisje woont alleen in een klein huisje. Iedere nacht tillen mieren het huisje op en brengen het naar een nieuwe plek. Daar vangt het meisje prachtige bloemenpatronen in de velden om het huisje heen, waarvan ze dan weer jurken naait. Op een dag valt er een zaadje uit de lucht haar mond in. Ze slikt het door en vervolgens groeit en bloeit er een bloem uit haar navel. Een poëtische film met een mooie tekenstijl en sterke kleuren.

Het Lange Levende Huis
Svetlana Andrianova, Rusland, 2017, 5 min.
Er wordt een hoge flat gebouwd, de hoogste van de wereld. Een flat met veel kleine appartementen in zijn buik. Wat beleeft dit hoge huis allemaal? Sneeuwstormen, vliegtuigen, de metro onder de grond. In deze korte film is heel veel te zien.

Kleine Ster
Svetlana Andrianova, Rusland, 2015, 5 min.
De kleine ster woont in de lucht, tussen de wolken bij zijn MamaMaan. Op een avond valt hij naar beneden, zomaar op aarde. Iedereen vindt de kleine ster erg lief en ozo mooi, allemaal willen ze hem hebben. Maar de kleine ster, wat wil hij eigenlijk? Hij wil weer terug naar huis, naar zijn mama. Gelukkig kan MamaMaan alles.

, 2015, 20 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.