Resurrection - Engels ondertiteld

Stijlvol Belgisch filmdebuut over een oude kluizenaar die zich ontfermt over een raadselachtige en verwarde jongeman die hij halfnaakt in de natuur heeft aangetroffen.

Tijden & Tickets

Ofschoon de jongen weigert te spreken, ontstaat er toch een vriendschapsband tussen hen. De oude man worstelt met allerhande vragen over zijn jonge gast, maar een confrontatie durft hij niet aan. Als op een dag de politie aanklopt, krijgt hij te horen dat de jongeman een ernstig misdrijf heeft gepleegd. De oude man komt voor een zwaar moreel dilemma te staan.

Het verhaal van RESURRECTION lijkt zich te lenen voor een suspenserijke thriller, maar het compromisloze debuut van Kristof Hoornaert past eerder in de kunstzinnige traditie van filmauteurs als Ingmar Bergman, Bruno Dumont en Pier Paolo Pasolini. Deze parabel over de wreedheid in de wereld wordt gekenmerkt door drukkende stiltes, minimale dialogen en strenge, minutenlang aangehouden beeldcomposities.

Kristof Hoornaert, België, 2017, 110 min. Nederlands gesproken, Engels ondertiteld. Met Johan Leysen, Kris Cuppens, Gilles de Schryver, Thomas Ryckewaert.