Play

Whitney

Op haar geboortedatum vertoont Lumière Cinema een documentaire over het leven en de ondergang van Whitney Houston, geregisseerd door Kevin Macdonald (The Last King Of Scotland, Marley, Touching The Void).

Tijden & Tickets

Ze verkocht meer dan 200 miljoen albums wereldwijd en is nog altijd de enige artiest die het lukte om zeven opeenvolgende nummer 1-hits in de VS te scoren. Whitney Houston was gezegend met de stem van een engel en inspireerde een hele generatie zangeressen – van Mariah Carey tot Beyoncé. Haar succes werd echter overschaduwd door een alcohol- en cocaïneverslaving, waardoor ze al snel het mikpunt werd van de tabloids en roddelbladen.

WHITNEY werd – in tegenstelling tot eerdere documentaires over Houston – gemaakt met volledige toegang tot het privé-archief van Houstons nabestaanden. De documentaire blikt terug op het tumultueuze leven van een superster: op haar muzikale erfenis, de roem, maar ook op de pijnlijke weg naar zelfvernietiging die ze insloeg.

Kevin Macdonald, VS, 2018, 120 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Whitney Houston, Kevin Costner, Bobby Brown.