The Leningrad Cowboys Go America

Droogkomische roadmovie over de avonturen van de slechtste rock-’n-roll band ter wereld, de Leningrad Cowboys uit Siberië.

Tijden & Tickets

Een lokale apparatsjik, verbijsterd door hun gebrek aan talent, adviseert de band hun geluk te beproeven in Amerika, daar vindt het publiek immers alles mooi. Onderweg naar het land van de onbegrensde mogelijkheden leren ze Engels en dankzij hun zonnebrillen, uitzinnig getoupeerde vetkuiven en puntschoenen, zien ze er in ieder geval als rock-’n-roll muzikanten uit. In New York krijgen de jongens het advies om het eens in Mexico te proberen, waarna ze in een open Amerikaanse Cadillac – let op de gastrol van Jim Jarmusch als louche autoverkoper – koers zetten naar het zuiden.

N.B: Deze film wordt voorafgegaan door de korte film LENINGRAD COWBOYS: THOSE WERE THE DAYS (Aki Kaurismäki, Finland 1992, 5 min.), een muziekvideo van the Leningrad Cowboys.

Aki Kaurismäki, Finland, Zweden, 1989, 78 min. , Nederlands ondertiteld. Met Matti Pellonpää, Kari Väänänen, Sakke Järvenpää, Heikki Keskinen, Pimme Korhonen.