Oscar Nominated Shorts 2024

Compilatieprogramma met alle korte films die genomineerd zijn voor een Oscar in de categorie beste korte film (officieel ‘live action short film’ genoemd).

Tijden & Tickets

De films:

The After
Misan Harriman (Verenigd Koninkrijk 2023, 18 min., Engels gesproken, zonder ondertiteling).
THE AFTER is een krachtig en aangrijpend verhaal over Dayo, een Londenaar die opnieuw contact moet maken met zichzelf en de maatschappij nadat hij getuige is geweest van een verwoestende aanslag in de hoofdstad. Met David Oyelowo.

Invincible
Vincent René-Lortie (Canada 2022, 29 min., Frans gesproken, Engels ondertiteld)
Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal gaat INVINCIBLE over de laatste 48 uur uit het leven van Marc-Antoine Bernier, een veertienjarige jongen op een wanhopige zoektocht naar vrijheid.

Knight Of Fortune
Lasse Lyskjær Noer (Denemarken 2022, 25 min., Deens, Zweeds gesproken, Engels ondertiteld)
Het verlies van een geliefde, het verdriet, het risico op een gele huid en een doodskist; het is allemaal te veel voor Karl om onder ogen te zien. Het is veel gemakkelijker om een kapotte lamp te repareren. Een toevallige ontmoeting met een vreemdeling helpt hem zijn pijn onder ogen te zien.

Red, White and Blue
Nazrin Shoudhury (VS 2023, 23 min., Engels gesproken, zonder ondertiteling)
Rachel is een alleenstaande moeder die van salaris naar salaris moet leven. Wanneer een onverwachte zwangerschap haar toch al precaire positie nog verder bemoeilijkt, is ze genoodzaakt de staatsgrenzen over te steken op zoek naar een abortus.

The Wonderful Story of Henry Sugar
Wes Anderson (VS, UK 2023, 37 min., Engels gesproken, geen ondertiteling).
Een geliefd verhaal van Roald Dahl over een rijke man die hoort over een goeroe die kan zien zonder zijn ogen te gebruiken. Hij probeert deze vaardigheid onder de knie te krijgen om vals te spelen bij het gokken. Met Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley en Richard Ayoade.