Play

Oh Lucy!

Oh Lucy! is een bitterzoete komedie waarin de Japanse filmmaakster Atsuko Hirayanagi in treffende scènes de culturele verschillen tussen Oost en West schetst.

Tijden & Tickets

Setsuko vindt haar leven niet veel bijzonders. Ze heeft een saaie baan en ook op romantisch vlak houdt het niet over. Afgunstig kijkt ze naar het bruisende leven van haar jonge nicht, die haar overhaalt om Engelse les te nemen. Haar Amerikaanse leraar John onderwijst er niet alleen de taal, maar laat zijn Japanse studenten ook kennismaken met de Westerse cultuur. Met een pruik transformeert hij Setsuko in Lucy. De omhelzing bij de eerste begroeting is wel ‘heel erg vriendelijk’ volgens Setsuko. Maar zijn onconventionele lesmethode heeft effect en Setsuko valt als een blok voor haar leraar. Wanneer John plotseling verdwenen is, gaat ze samen met haar zus naar hem op zoek. Zo belanden ze van Tokio in het zuiden van Californië, in een onbekende wereld van tattooshops en morsige motels.

Atsuko Hirayanagi, Japan, VS, 2017, 95 min. Japans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Shinobu Terajima, Josh Hartnett, Kaho Minami, Kôji Yakusho, Shioli Kutsuna.