Play

Living the Light – Robby Müller

Filmessay over Robby Müller (1940-2018), de eerder dit jaar overleden virtuoze cameraman die verantwoordelijk was voor memorabele filmshots uit moderne klassiekers als Breaking The Waves, Dead Man, Barfly en Paris, Texas.

Tijden & Tickets

Müllers werk is vergeleken met dat van schilders als Vermeer en Hopper, die net als hij meesters van het licht waren. LIVING THE LIGHT – ROBBY MÜLLER is het verhaal van dat licht. Müller was een van de weinige mensen ter wereld die weet hoe je de zon bespeelt. Hoe je haar lichtbundels als vlinders vangt. Hoe je haar stralen als snaren moet aanslaan.

Voor dit bijzondere filmessay kreeg Claire Pijman toegang tot duizenden videodagboeken, foto’s en Polaroids die Müller maakte tijdens zijn loopbaan, samenwerkend met zielsverwante regisseurs als Wim Wenders, Jim Jarmusch en Lars von Trier. De film verweeft dit materiaal met fragmenten uit zijn oeuvre tot een organisch geheel. Een ononderbroken stroom van expressieve en gevoelige beelden die demonstreren hoe je de wereld het beste door een camera laat zien.

Claire Pijman, Nederland, Duitsland, 2018, 86 min. Duits, Frans, Engels & Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld.
Living The Light Robby M Ller Ps 1 Jpg Sd Low 3314 1534929268