Play

Jeune Femme

Debuterend regisseur Léonor Serraile maakt een levendige karakterstudie van de Parisienne Paula. Ze probeert het hoofd boven water te houden na een relatiebreuk, wat niet meevalt zonder dak boven je hoofd of een cent op zak.

Tijden & Tickets

De enige houvast die Paula nog heeft, is de kat van haar ex die ze uit wraak heeft meegenomen. Als een stadsnomade weet ze onderdak en zelfs een baan voor zichzelf te regelen, waarna het steeds weer spaak loopt. Ondanks alle tegenslagen blijft Paula er met haar tomeloze energie het beste van maken.

Dosch is uitstekend gecast als de impulsieve chaotische Paula. De vele onmogelijke situaties waarin ze zich manoeuvreert staan er garant voor dat de film tot het laatst toe boeit. Paula staat symbool voor haar generatie. Een generatie die nog nooit op de proef is gesteld maar ook ieder toekomstperspectief ontbeert. JEUNE FEMME won in Cannes de Caméra d’Or, een filmprijs voor de beste debuutfilm. (ms)

Léonor Serraille, Frankrijk, 2017, 97 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Laetitia Dosch, Souleymane Seye Ndiaye, Grégoire Monsaingeon, Jean-Christophe Folly, Nathalie Richard.