Incerta Glòria

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog wordt een gedesillusioneerde soldaat verliefd op een vrouw die hem meesleurt in een neerwaartse spiraal van passie, verraad en vernedering. Op zaterdag zal de productieleider van INCERTA GLÒRIA, Aleix Castellón, de film in het Engels inleiden. Na afloop van de voorstelling trakteren we op een glas cava.

N.B: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

De oorlog is ruim een jaar onderweg als Lluís de Brocà zijn gezien in Barcelona achterlaat en zich aan het front meldt. Daar wordt hij herenigd met zijn studievriend Julí Soleràs. Terwijl Soleràs zijn zorgen uit over het gezin dat De Brocà in Barcelona achterliet, valt de jonge Republikeinse officier zelf steeds meer voor Carlana, de minnares van een geëxecuteerde landheer. Lluís ontdekt te laat dat Carlana maar van één ding houdt: macht.

Dit historisch drama van cultregisseur Agustí Villaronga is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Catalaanse schrijver (en Republikeins oorlogsveteraan) Joan Sales. De roman wordt tot de belangrijkste literaire werken in de Catalaanse taal gerekend.

NB: Op zaterdag zal de productieleider van INCERTA GLÒRIA, Aleix Castellón, de film in het Engels inleiden. Na afloop van de voorstelling trakteren we op een glas cava.

Agustí Villaronga, Spanje, 2017, 115 min. Catalaans & Spaans gesproken, Engels ondertiteld. Met Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla, Bruna Cusí, Luisa Gavasa.
Incerta Gloria 821939864 Large 1244 1516730180