Fahrenheit 11/9
De controversiële documentairemaker Michael Moore (Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11) geeft in zijn nieuwe film een provocerende en komische kijk op het Trump-tijdperk.
Michael Moore is terug. Eerder fileerde hij in Gouden Palm winnaar FAHRENHEIT 9/11 de Irak-oorlog van George W. Bush en stelde bij met BOWLING FOR COLUMBINE de invloed van wapenlobby NRA aan de kaak. Nu is het Trump-tijdperk aan de beurt, waarbij de 11/9 uit de titel verwijst naar 9 november 2016, de datum waarop Donald Trump werd verkozen tot president van de Verenigde Staten.
In FAHRENHEIT 11/9 onderzoekt de regisseur twee belangrijke vragen: “Hoe zijn we hier in hemelsnaam beland en hoe komen we hier weer uit?”
Om die vragen te beantwoorden beperkt Moore zich niet tot een rondje Trump bashen, maar keert hij ook terug naar zijn geboorteplaats Flint, Michigan. Hij werpt zich hierbij vooral op als spreekbuis voor de Amerikaanse arbeidersklasse, die wat hem betreft ook slachtoffer is van een gebrek aan vernieuwing bij de Democratische partij. FAHRENHEIT 11/9 is een activistische film, die niet toevallig uitkomt in de aanloop naar de belangrijke Amerikaanse mid-term verkiezingen.