Play

Faces And Places (Visages Villages)

Hartverwarmende en ontroerende roadmovie waarin de 89-jarige filmmaker Agnès Varda en de ruim vijftig jaar jongere fotograffitikunstenaar JR met een bestelbusje naar kleine Franse dorpjes trekken om er de lokale bevolking te fotograferen. Die portretten worden opgeblazen tot reusachtige posters die JR eigenhandig op de meest uiteenlopende plekken aanbrengt.

Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

De speelse en frivole Varda – één van de laatste nog levende nouvelle vague-filmmakers – blijkt een heerlijke reisleidster. Net als haar metgezel JR werkt ze op basis van toeval, passie en intuïtie. Tijdens hun reis door Frankrijk blijkt achter elke deur wel iemand met een bijzonder levensverhaal te wonen. Zo wordt VISAGES VILLAGES ook een reis door het verleden, het portret van een (bijna) verdwenen Frankrijk.

VISAGES VILLAGES won dit jaar de prijs voor beste documentaire in Cannes, en de publieksprijs in Toronto. De ontwapenende film zou zomaar de zwanenzang van Agnès Varda kunnen zijn: zij onthult in de film dat ze langzaamaan haar gezichtsvermogen aan het kwijtraken is. Het besef van het naderende einde hangt dan ook als een melancholische waas over deze bijzondere reis.

JR & Agnès Varda, Frankrijk, 2017, 89 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld.