Play

Blinded by the Light

Muzikaal drama van Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham) over een Britse tiener van Pakistaanse komaf die een uitlaatklep vindt in de muziek van Bruce Springsteen.

Tijden & Tickets

Javed groeit op in het Engelse stadje Luton, in de jaren tachtig. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van ‘The Boss’ laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Dankzij de muziek van Springsteen lukt het Javed om uiting te geven aan zijn dromen en verlangens.
BLINDED BY THE LIGHT is gebaseerd op GREETINGS FROM BURY PARK, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. De muziek en de poëtische songteksten zijn van Springsteen, die Chadha zijn zegen voor het maken van deze film gaf.

Gurinder Chadha, VK, 2019, 118 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Viveik Kalra, Kulvinder Ghir, Meera Ganatra, Aaron Phagura, Dean-Charles Chapman.