Play

Stars at Noon

Een in Nicaragua gestrande journaliste vlucht in de armen van een mysterieuze Brit in dit erotische drama van Claire Denis. Winnaar van de Grote Prijs van de Jury in Cannes.

Tijden & Tickets

Gestrand in een land dat in een staat van oorlog is, zonder paspoort en dollars om terug naar de VS te reizen: dat is de situatie waar de jonge journaliste Trish zich in bevindt. Haar ontmoeting met een knappe Brit maakt het niet echt eenvoudiger, zeker omdat hij niet veel vrijgeeft over zijn handel en wandel in het land. Verliefd, en uit nood geboren proberen ze de grens over te gaan.

Claire Denis las het boek van Denis Johnson over zijn tijd in Nicaragua tijdens de Sandinistische revolutie in Nicaragua in de jaren tachtig. Ook hij was als ambitieuze maar niet bijster succesvolle journalist gestrand midden in een politieke strijd zonder weerga. Dat is het uitgangspunt voor STARS AT NOON geworden. Het conflict is vertaald naar het Nicaragua van 2021, ten tijde van grote sociale onrust rondom een nieuwe ronde nepverkiezingen die de president stevig in het zadel houdt. Dit alles wordt niet expliciet uitgelegd Die subtiliteit heeft de regisseur vast meegenomen uit haar jeugd in Afrika, waar ze opgroeide, en waar Westerse mogendheden en grote internationale bedrijven zich begeven in de politieke slangenkuil van een postkoloniaal land. Een vrijplaats voor rebellen, militairen, outlaws, en andere types met twijfelachtige motieven. Een kruising tussen de boeken van Graham Greene en THE YEAR OF LIVING DANGEROUSLY. (ej)

Claire Denis, VS, 2022, 137 min. Engels, Frans & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Margaret Qualley, Joe Alwyn, Benny Safdie, Danny Ramirez, Nick Romano..