Play

Rodeo

Rauw en opwindend speelfilmdebuut van Lola Quivoron over een jonge vrouw die aansluiting zoekt bij een dirtbike-gemeenschap die illegale motorcrossraces organiseert.

Tijden & Tickets

Julia is eigenzinnig, bijdehand en handig. Ze groeit op in een arme buurt en leert al vroeg om voor zichzelf te zorgen. Ze heeft een grote passie voor motoren. Ze wil meedoen aan illegale ‘rodeo’s’, waar geracet wordt en spectaculaire stunts worden uitgehaald. Met een gestolen motor racet ze mee met een groep jongens die ze op straat tegenkomt. Zij zitten niet op haar te wachten, maar de leider van de groep blijkt vanuit zijn gevangeniscel goed gebruik te kunnen maken van haar kwaliteiten. In deze mannenwereld gaat Julia op zoek naar een manier om haar passie te kunnen volgen.

Deze rauwe debuutfilm van Lola Quivoron zit vol energie en won inmiddels diverse prijzen, waaronder de Coup de Coeur-prijs van de Un Certain Regard-jury op het Filmfestival van Cannes.

Lola Quivoron, Frankrijk, 2022, 105 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Julie Ledru, Yanis Lafki, Antonia Buresi, Junior Correia, Ahmed Hamdi..