Play

Riceboy Sleeps

Veelbekroond drama over een Zuid-Koreaanse vrouw die met haar puberzoon een nieuw leven in Canada probeert op te bouwen en dagelijks geconfronteerd wordt met culturele verschillen.

Tijden & Tickets

Het leven is So-young niet heel gunstig gezind. Te vondeling gelegd op de trappen van een tempel in Zuid-Korea, slijt ze haar jeugd in diverse weeshuizen. Dan ontmoet ze een man, die echter al snel na de geboorte van hun zoontje uit het leven stapt. Om haar kind een beter leven te gunnen, besluit So-young in 1990 naar Canada te emigreren. De nieuwe start brengt in eerste instantie niet wat ze ervan gehoopt had. Op het werk wordt ze geïsoleerd en genegeerd en haar zoontje wordt op school gepest. Tien jaar later zien we So-young met een vriendenkring en een prille relatie en heeft haar zoon zich aardig aangepast aan de Canadese normen op de middelbare school. Dat brengt echter ook de eerste verwijdering met zich mee, die ze met lede ogen aanziet. Als haar gezondheid verslechtert, verandert de relatie tussen moeder en zoon en gaan ze elkaar beter begrijpen.

Warme, tedere en empathische film over de angsten en dromen van emigranten, waarbij de Canadees-Koreaanse regisseur ook putte uit zijn eigen ervaringen. (av)

Anthony Shim, Canada, 2022, 117 min. Engels & Koreaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Choi Seung-yoon, Ethan Hwang, Dohyun Noel Hwang, Anthony Shim..